Kars’ta, Millet Bahçesi ve Kent Meydanı Projeleri hayata geçiriliyor

Kars’ta, Millet Bahçesi ve Kent Meydanı Projeleri hayata geçiriliyor

Vali Türker Öksüz tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 18 Mart 2019 tarihinde Kars’ı ziyaretinde kendisine sunmuş olduğu ve Bakan Kurum tarafından kabul edilen Millet Bahçesi ve Kent Meydanı projeleri hayata geçiriliyor.

Fethiye Camii önünde yer alan 10 bin 500 metrekarelik alanda ‘eski Devlet Hastanesi’ Kent Meydanı ve Örnek Mahallesi’ndeki alanda ‘eski 250 yataklı Devlet Hastanesi’ Millet Bahçesi yapım işlerinin Proje Hazırlanması İşi, TOKİ tarafından başlatıldı. 
Vali Türker Öksüz, bu projeler kapsamda yapılacak olan işler için yüklenici firma yetkilisini kabul ederek hazırlanan projeler ile ilgili olarak brifing aldı. 
Öksüz ile firma yetkililerinin yaptığı istişareler ve Vali Öksüz’ün sunduğu önerilerin değerlendirmesi ile yapılacak çalışmaların ardından projeler nihai halini alacak. 
Projelerin tamamlanarak hayata geçirilmesi ile Kars’a rekreasyon alanlarıyla, çeşitli aktivitelerin yapılabileceği, vatandaşların hoşça vakit geçirebilecekleri çok önemli bir Kent Meydanı ile bir Millet Bahçesi kazandırılmış olacak. Vatandaşların hizmetine sunulacak olan bu projeler, hem şehircilik açısından hem de tarihi eserlerin korunması ve turizm potansiyelinin zenginleştirilmesi açısından çok önemli projeler olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber