Kars'ta Meyve ve Sebzede Asgari Dönem

Kars'ta Meyve ve Sebzede Asgari Dönem

Fahiş düzeyde olan meyve ve sebze fiyatları, Kars´ta vatandaşın bütçesini kısmasına neden olurken, bu tasarrufun insan sağlığını etkilemesinden de endişe duyuluyor.

 Fahiş düzeyde olan meyve ve sebze fiyatları, Kars'ta vatandaşın bütçesini kısmasına neden olurken, bu tasarrufun insan sağlığını etkilemesinden de endişe duyuluyor.

Aracılar ve komisyoncularla Kars’ta tüketiciye ulaşan meyve ve sebzeler fiyatlarıyla vatandaşın mutfakta ‘Kemer sıkma politikası’ yapmasına neden olurken, asgari ücrete geçinmekte zorlanan birçok aile için bazı mevsim meyve ve sebzeleri lüks olarak görülmeye başlandı.

ASGARİ ÜCRETLİ AİLELER İÇİN BAZI MEYVELER ‘LÜKS’

Fahiş düzeyde olan meyve ve sebze fiyatları, vatandaşın bütçesini kısmasına neden olurken, bu tasarrufun insan sağlığını etkilemesinden de endişe duyuluyor. Asgari ücrete geçinmekte zorlanan birçok aile hurma, kestane, nar, kivi gibi mevsim meyvelerini lüks olarak görmeye başlarken, birçok meyveyi de evine alırken sayılı ve sınırlı olarak almaktan dert yanmakta.

Mutfak masraflarının pahalılığının hayat pahalılığı ile ayni oranda seyretmediğini dile getiren vatandaşlar, ‘kemer sıkma politikası’ uyguladıklarını kaydettiler. Karslı esnaflar fiyatların çok pahalı olmadığını fakat vatandaşın alım gücünün yetersiz olduğunu dile getirdiler. Meyve ve sebzelerdeki fiyatların Kars’ta daha yüksek fiyatta satılmasının nedeninin ise Kars’a getirilen ürünlerin yol masrafının ve aracı bedelinin konulması olduğuna dikkat çektiler.

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN, ESNAFLAR ARACILARDAN ŞİKAYETÇİ

Kars’ta manav ve pazarlarda sebze, meyve tam kadro yerini alırken, vatandaşta alacağı ürünlerde kilo gramı yarı yarıya düşürdü. Manavlarda sebze meyve fiyatları en düşük 2 TL en yüksek ise 7 TL’den satılıyor. Vatandaş ise 1 kilo alacağı sebzeyi yarım kiloya düşürüyor. Manav ve pazar esnafı ise batı illerinden getirilen sebze ve meyveler için nakliye parasının iki katı olduğunu Kars’a gelen sebze ve meyvenin tek elden değil birçok aracı tarafından satışa sunulduğunu söyleyerek fiyatların yüksek olma sebebini dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber