Kars'ta Metruk Bina Madde Bağımlılarına Mekan Oldu

Kars'ta Metruk Bina Madde Bağımlılarına Mekan Oldu

Kars'ta defalarca yanan ama bir türlü yangın sebebi bulunamayan tarihi bina şimdi de bally kullanıcılarının mekanı olmuş durumda.

Kars Atatürk caddesi üzerinde bulunan tarihi evler defalarca çıkan yangınlara maruz kalırken binanın duvarları sağlamlığını korudu. Çıkan yangınlar sonucunda kapı, pencere ve tavanları tamamen yanan tarihi binanın sadece duvarları sağlam kalırken bina bir türlü koruma altına alınmadı. Koruma altına alınmayan bina şimdi ise bally kullanıcılarının mekanı haline geldi.

Kars'ta bir çok cadde ve sokakta yangın veya terk edilme sonucu sahipsiz kalan binalardan sadece bir tanesi olan bu tarihi binada ne bir kuruma nede bir aileye verilecek durumda olmadığı görülürken binanın yangınlara maruz kalması sonucu harabeye dönmesi içler acısı bir durum olarak karşımıza çıkmakta. Şimdi Kars'ta her geçen gün sayıları artan metruk binalarda uyuşturucu tabir edilen Bally kullanıcılarının mekanları olmuş vaziyette bu duruma da olan binaların yetkili ve ilgili kurum veya kurumlarca yıktırılması veya korunaklı hale getirilmesi için bir çalışma başlatılması bekleniyor. Aksi taktirde bu tür metruk binalarda uyuşturucu madde kullanan çocukların olası durumları ölümle de sonuçlanabilir.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber