Kars’ta lider çocuk tarım kampı sona erdi

Kars’ta lider çocuk tarım kampı sona erdi

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 15-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi. 


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliklere Selim Eskigazi İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden toplam 20 öğrenci katıldı. 
Lider Çocuklar, İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Lider Çocuklarla sohbet eden Dr. Hüseyin Düzgün, “Sizleri burada 3 gün boyunca güzelce ağırlayacağız. Bugün güzel yerler gezerek güzel şeyler öğrendiniz, sonraki günlerde size yine sürprizlerimiz var. İnşallah kamp sizler için eğlenceli ve faydalı olacaktır. Bizler burada Babanızın annenizin köyde uğraştığı tarım ve hayvancılık konularına onlara destek olmak, çalışmalarında verimlerini arttırmak için çalışıyoruz. Yarın bir gün sizlerde buralarda çalışmak isterseniz Üniversitelerin Ziraat, Gıda ve Veteriner Fakültelerine gitmeniz gerekiyor, buraları şimdiden araştırmanızda fayda var. Kampa katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Lider Çocuk Tarım Kampı’nın ilk gününde öğrencilere, 2018 yılı teması olan Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonunun (GEF) desteği ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" kapsamında "Yenilebilir Yabani Bitki Türleri" konusunda sunum yapılarak farkındalık eğitimi verildi. 
Lider Çocuk Tarım Kampının 2. gününde İlk Olarak Arpaçay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziyaret edildi. İlçe Müdürü Egemen Sugüneş tarafından Lider Çocuklara Arpaçay’ın tarımı ve hayvancılığı hakkında bilgi verildi. Daga sonra öğrenciler Çıldır gölünü gezerek çocuk parkında vakit geçirdiler. Ayrıca Lider Çocuklara göl kenarında bulunan yabancı bitkilerinde tanıtımı yapıldı. 
Kampın son gününde ise Boğatepe köyünde bulunan tarihi mandıralar ziyaret edildi. Lider Çocuklar mandırada sütün işleme aşamalarını görüp Kars Kaşarının yapım evrelerinin bir kısmını izlediler. Mandırada Lider Çocuklara Peynir çeşitleri ve süt ikram edildi. Mandıra ziyaretlerinden sonra Kars Tren Garını gezen Lider Çocuklar Mustafa Kemal Atatürk'ün Kars'a geldiği tren ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Tren Garı ziyaretinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Lider Çocuklara Kars-Ardahan-Iğdır Bölge Veteriner Hekimleri Odası tarafından bölge Hayvancılığı ile ilgili sunum yapıldı. 
Sunum sonrasında Oda Başkanlığı tarafından Lider Çocuklara Okuma Kitapları hediye edildi. Kamp süresince çocukların her türlü ihtiyaçları karşılandı, çeşitli hediyeler verildi. 

aw397724_01.jpgaw397724_02.jpgaw397724_03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber