Kars'ta Leyleklerin çekirge "mesai"si

Kars'ta Leyleklerin çekirge "mesai"si

Kars'ın Selim ilçesinde hububat ekili alanlarda hasadın ardından çekirgeleri yiyen leylekler dikkat çekti

Kars'ın Selim ilçesinde, hububat ekili alanlarda yapılan hasadın ardından leylekler, açığa çıkan çekirge ve böceklerle karnını doyuruyor.

Selim-Kars karayolu çevresindeki hububat ekili tarlalarda devam eden hasat sırasında tarlalara inen leylekler, ürünlerin balya yapılmasından sonra ortaya çıkan çekirge, böcek ve farelerle besleniyor.

Selim ilçesine bağlı Karahamza köyünde tarlasında traktörle hasat yapan Levent Döşkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlada çalışırken sık sık bu manzarayla karşılaştığını belirterek, yaz mevsimini bölgede geçiren leylekler için hasat döneminin bir fırsat olduğunu söyledi.

Döşkaya, leyleklerin tarlada beslendiğine dikkat çekerek, "Yaz mevsiminde bölgemize gelen leylekler, tarla ve çayırların biçilmeye başlamasıyla birlikte biçerdöverleri izleyerek biçilen ürünlerin arasındaki çekirge, böcek ve tarla fareleriyle beslenerek adeta göç etmeden önce enerji topluyor." dedi.

Leyleklerin biçili alanda böcek avlaması ilginç görüntüler oluşturdu.

karsta-leyleklerin-cekirge-mesaisi-(5).jpgkarsta-leyleklerin-cekirge-mesaisi-(6).jpgkarsta-leyleklerin-cekirge-mesaisi-(7).jpgkarsta-leyleklerin-cekirge-mesaisi-(8).jpg

karsta-leyleklerin-cekirge-mesaisi-(1).jpgkarsta-leyleklerin-cekirge-mesaisi-(2).jpgkarsta-leyleklerin-cekirge-mesaisi-(3).jpgkarsta-leyleklerin-cekirge-mesaisi-(4).jpg

kaynak:aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber