Kars’ta kız yurtları polis kontrolünde

Kars’ta kız yurtları polis kontrolünde

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üniversite öğrencilerinin can ve mal güvenliğini korumak için yüksek öğrenim yurtları çevresini kontrol altına aldı.

Başta kız öğrenci yurtları olmak üzere il genelinde tüm ğrenci yurtlarında yapılan uygulama, öğrenciler tarafından da takdirle karşılandı.

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın talimatları, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in koordinasyonunda yapılan uygulamaya, terör, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, asayiş, güvenlik ve trafik şube müdürlüklerinden 12 ekip katıldı. Bu kapsamda 935 kişinin kimlik kontrolü yapılırken 230 araç sorgulandı. 2 araç sürücüsünün ehliyetsiz olduğu anlaşılırken, sürücülere toplamda 6 bin 800 lira idari para cezası eza kesildi.

Asayiş Şube Müdürü Mehmet Remzi Köpüklüoğlu, uygulama hakkında yaptığı açıklamada, "Sayın valimizin direktifleri, sayın emniyet müdürümüzün talimatlarıyla ilimizde bulunan bütün yurtların çevresinde güvelik önlemlerimizi sıklaştırdık. Bundan sonra da bu uygulama devam edecek. Çünkü bizim için öğrencilerimiz çok önemli, onların güvenliği çok önemli devamlı olarak ekiplerimiz bu uygulamalarını yapıyorlar. Bundan sonra da yapmaya devam edecekler." dedi.

Asayiş Şube Müdürü Mehmet Remzi Köpüklüoğlu uygulama esnasında yurtlarına giden öğrencilere kendilerini rahatsız edenlerin olup olmadığını, polisten beklentilerinin ne olduğu konularında bilgi aldı. Öğrencilere, karşılaştıkları olumsuz bir durumda 155 polis imdat telefonunu aramalarını, şüpheli araçları ihbar ederken de özellikle plakayı vermelerini, plakayı alamadıkları durumda da eşgal bilgisini sağlıklı şekilde vermelerini istedi.

Her gün düzenli olarak yapılan uygulama öğrencileri de memnun ediyor.

yurtlar-polis-kontrolunde-(3).jpgyurtlar-polis-kontrolunde-(4).jpgyurtlar-polis-kontrolunde-(14).jpgyurtlar-polis-kontrolunde-(1).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber