Kars´ta Kış Lastiği Uygulaması

Kars´ta Kış Lastiği Uygulaması

Kars İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri amacıyla zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması kapsamında, şehirler arası yollar ile il ve ilçe merkezlerinde denetim başlattı.

Her yıl 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getiren yönetmelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda, şehirler arası yollarda ve kış lastiği kullanımının zorunlu kılındığı il ve ilçe merkezlerinde denetim gerçekleştirdi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Bölge trafik bölgesinden yaptığı denetimde araç sürücülerine uyarılarda bulundu. Kış lastiği olmayan araç sürücülerine ceza kesildi.

Kars Trafik Şube Müdürü Serdar Yener, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012 yılında çıkan kararla 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında 4 ay süreyle yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlar üzerinde kış lastiği takma zorunluğu getirildiğini söyledi.

Kars Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin kış lastiği denetimlerine başladıkları hatırlatan Yener, "Araçlarda kış lastiği uygulamasına başladık. Tır, kamyon, tanker, çekici gibi bu tarz araçlarda aracın çeker lastikleri kış lastiği zorunluluğu var. Römork, yarı römork araçlarda da frenlemenin bulunduğu lastiklerde de kış lastiği zorunluluğu var. Otomobil kamyonet araçlarda bütün lastiklerinin kışlık lastik olma zorunluluğu var. Denetimlerimizi yapıyoruz şartlara uymayan sürücülere gerekli cezai işlemleri yapıyoruz." diye konuştu.

Yener, kış lastiklerinin 4 minim diş kalınlığına sahip olması gerektiğini ifade ederek, araçlardaki lastiklerin 'kıs lastiği' özelliği olması gerektiğini belirtti.

Kış lastiği olmayan sürücülere caza uyguladıklarını belirten Yener, "2 araca 602 lira kış lastiği bulundurmamaktan dolayı ceza kestik. Şuanda belirtmek gerekiyor bu cezayı yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlara uyguluyoruz, diğer şahsi araçlara ise 92 lira olarak uyguluyoruz." İfadelerine yer verdi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber