Kars’ta Kiralar Cep Yakıyor

Kars’ta Kiralar Cep Yakıyor

Kars’ta ev kiraları cep yakıyor. Aylık 750 ile bin lira arasında değişen ev kiraları, diğer giderleriyle birlikte bir aile kira, yakıt, elektrik, su ve ortak gidere 2 bin 500 lira ödüyor. 

Kars’ta kiralık daire ve ev fiyatları tavan yaptı. Kiracılarla ev sahipleri arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Sıfır dairelerde kira fiyatları mevkisine göre; 750 ile bin lira arasında değişirken, eski yapılarda ise 500 ile 900 liraya vatandaşlar başlarını sokacak ev bulabiliyor. 

Özellikle ailelerin ev bulmakta zorlandığı Kars’ta ev sahipleri tercihlerini öğrencilerden yana kullanıyor. Aileye kiralanan ev veya daireden para kazanamayan ev sahipleri öncelik öğrencilere tanıyor. 4 öğrenciye kiralanan ev adam başı 300 liradan bin 200 lirayı buluyor. Adam başı 300 lira olduğu için öğrencilerde ödemede sıkıntı yaşamıyor. 

Ev sahiplerinin kontrat yapmadığını ileri süren vatandaşlar, yapılan kontratlarında gerçek kira fiyatlarını yansıtmadığını kaydettiler. Yetkililerden gerekli denetimleri yapmalarını isteyen vatandaşlar, Kars’ın ev kiralarında Türkiye’nin en pahalı şehirleri arasında yer aldığına dikkat çektiler. 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber