KARS'TA KAZLAR İMHA EDİLDİ

KARS'TA KAZLAR İMHA EDİLDİ

Kars Tarım İl Müdürlüğü Ekiplerince Kars ve köylerinde şuana kadar toplanan yaklaşık 20 bine yakın kaz bugün Kars Karadağ Çöplüğünde imha edildi

Kışın doğu bölgesinin en önemli protein kaynağı olan ve tadı başka yörelerdekine benzemeyen Kars kazının  son 1 ayda yüzlercesinin telef olması geçimini kaz satarak sağlayan vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Kars'ta bölge halkının kışlık yiyeceklerinin başında gelen ve son dönemlerde aileler için iyi bir gelir kapısı olan kazlar, bilinmeyen bir hastalık sonucu art arda telef olmaya başladı.

AİLELER NEYE UĞRADIKLARINI BİLE BİLMİYOR

Kaz yetiştiren bir çok aile bahar ayı ile birlikte büyük emekler ve mücadeleler vererek büyüttükleri kazlarının neden bu şekilde öldüğünü ve kendilerine hiçbir bilgi verilmeden toplanması karşısında şaşkınlık ve merakla beklediklerini belirttiler.

 BİNLERCE KAZ TELEF OLDU

Son bir aya yakındır bilinmeyen bir nedenle binlerce kazın telef olduğu Kars'ta konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken bugün akşam saatlerinde birçok köyden toplanan kazlar Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince Kars Karadağ çöplüğünde imha edildi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber