Kars’ta Kar Yağışı Etkili Oluyor

Kars’ta Kar Yağışı Etkili Oluyor

Öğlenden sonra başlayan kar yağışı hayatı da olumsuz etkiliyor. Kars’ta öğlenden sonra başlayan ve gittikçe etkisini artıran kar yağışı, etrafı bir anda beyaza bürüdü.

Yılbaşı alış verişi için sokaklara çıkan vatandaşlar yoğun kar yağışı altında ilerlemekte güçlük çekti. 

Kar yağışının etkili olduğu kentte trafik ekipleri de sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı. Kent dışına çıkan sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve ilk yardım çantası bulundurmalarını istedi. 

Öte yandan Kars’ta kar yağışından dolayı 9 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kars'ta okullarda olumsuz hava koşullarından dolayı tatil edilmişti. 

Sarıkamış'ta yoğun kar yağışı etkili oluyor

Kar yağışının devam ettiğini ifade eden Tarık Erdoğdu adlı vatandaş, "Sarıkamış'ta yoğun bir kar yağışı var ve devam ediyor. Gerçekten Sarıkamış’a kar yakışıyor, beyaz gelinliğini tekrardan giydi. Kayak merkezinde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. Yeni yıla giriyoruz herkese mutlu yıllar diliyorum" dedi. 

Sarıkamış'ta yağan kar kayak merkezinde bulunan otel işletmecilerini de sevindirdi. Yeni yıla saatler kala otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'ü bulurken, son yağan kar ile birlikte Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 2 metreyi geçti. 

Öte yandan, Sarıkamış'ta olumsuz hava koşullarından dolayı eğitime 1 gün ara verildi. 

aw584958_01.jpgaw584958_03.jpgaw584958_05.jpgaw584958_06.jpg

kars’ta-kar-yagisi-etkili-oluyor-(2).jpgkars’ta-kar-yagisi-etkili-oluyor-(3).jpgkars’ta-kar-yagisi-etkili-oluyor-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber