Kars´ta Kamu Kurumlarında Fetö Operasyonu

Kars´ta Kamu Kurumlarında Fetö Operasyonu

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik yürütülmekte olan soruşturmaları kapsamında; Kamu kurum ve kuruluşlarında örgütle bağlantısı tespit edilen 23 şahıstan 21´i yakalanırken, 2 kişinin ise firari olarak aran

 Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik yürütülmekte olan soruşturmaları kapsamında; Kamu kurum ve kuruluşlarında örgütle bağlantısı tespit edilen 23 şahıstan 21’i yakalanırken, 2 kişinin ise firari olarak aranıyor.

Soruşturmalar kapsamında; Kars Kafkas Üniversitesinde Öğretim görevlisi ve diğer kadrolarda görevli (15) Şüpheli, Kars İl Müftülüğünde görevli (2) Şüpheli, Serhat Kalkınma Ajansında görevli (2) Şüpheli, Kars PTT İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünden OHAL KHK’ları ile devlet memurluğundan çıkartılan (2) Şüpheli ve özel şirketlerde çalışan (2) Şüpheli olmak üzere toplam (23) şüpheli şahıs hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi oldukları ve bazı şüphelilerin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyelerinin kendi aralarında kriptolu iletişimde kullanmış oldukları BYLOCK isimli programı kullandıkları gerekçesi ile verilen gözaltı kararlarına istinaden;

04.02.2017 ve 06.02.2017 tarihlerinde Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kars İl merkezi ile eş zamanlı olarak İstanbul ve Şırnak illerinde başlatılan operasyonlarda; toplam 21 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış halen firari iki şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kars Kafkas Üniversitesinde gözaltına alınan (13) şüpheliden işlemleri tamamlanan (12) şüpheli Kars C. Başsavcılığına sevk edilmiş, (6) şüpheli şahıs tutuklanmış, (6) şüpheli şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış halen gözaltında bulunan (1) şüpheli şahsın işlemleri sürüyor.

Yukarıda belirtilen diğer kurumlardan gözaltına alınan (8) şüpheliden işlemleri tamamlanan (7) şüpheli Kars C. Başsavcılığına sevk edilmiş, (3) şüpheli şahıs tutuklanırken, (4) şüpheli şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Halen gözaltında bulunan (1) şüpheli şahsın işlemlerinin ise sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber