Kars’ta İlköğretim Haftası etkinliği

Kars’ta İlköğretim Haftası etkinliği

Kars’ta 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra öğrenci, öğretmen ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya birer konuşma yaptı.
Programda konuşan Vali Vekili Muhammed Enes Çıkrık, “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başladığımız bu günlerde sizlerle birlikte olmaktan, sizlerin heyecanına, coşkusuna ortak olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize velilerimize, Milli Eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biliyoruz ki bir milletin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi eğitimden geçmektedir. Bu nedenle; geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu ve çağın gereklerine uygun bir ortamda, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi en önemli amacımızdır” dedi.
Program, şiirlerin okunması, Halk oyunları gösterisi ve İlk zilin çalmasıyla sona erdi. Programa Vali Vekili Muhammed Enes Çıkrık, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar, kurum ve daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

aw029441-01.jpg

aw029441-02.jpg

aw029441-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber