Kars'ta Hırsız Bu Kez Kapıyı Çaldı!

Kars'ta Hırsız Bu Kez Kapıyı Çaldı!

Kars´ın merkez köylerinden olan ve Dünya Kültür Miras Listesi´nde bulunan Ani Örenyeri´nin de ismini alan Ani(Ocaklı) Köyü´nde yaşanan hırsızlık olayı; Hırsız neyi çalmaz? sorusundaki ´kapıyı´ tezini çürüttü.

 Kars’ın merkez köylerinden olan ve Dünya Kültür Miras Listesi’nde bulunan Ani Örenyeri’nin de ismini alan Ani(Ocaklı) Köyü’nde yaşanan hırsızlık olayı; Hırsız neyi çalmaz? sorusundaki ‘kapıyı’ tezini çürüttü.

Ani Köyü’nde ikamet eden Cafer Çiftçi isimli vatandaşın evinin bahçesinde bulunan ve eskiden bakkal olarak kullandığı yapının kapısı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı. Sabah uyandığında kapının yerinde olmadığını fark eden Çiftçi, eşine az rastlanır bu durum karşısında şaşırırken, yapı içerisinde herhangi bir malzemenin bulunmadığını ve hırsızlığın direkt olarak kapıya yönelik yapıldığını belirtti.

Doğduğu ve büyüdüğü köyde daha önce böyle bir hırsızlık olayı yaşanmadığını belirten Çiftçi, köyden göçen vatandaşların geride bıraktığı mülkiyetlerde son zamanlarda hasarlar oluşturulduğunun ve bunun kimler tarafından yapıldığının köylüler olarak merak konusu haline geldiğini de ifade etti. kha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber