Kars’ta hayvan pazarlarının kapatılması ‘zam’ olarak yansıyacak! 

Kars’ta hayvan pazarlarının kapatılması ‘zam’ olarak yansıyacak! 

Türkiye genelinde büyükbaş hayvanlarda tespit edilen şap hastalığı nedeniyle Kars ve Selim hayvan pazarlarının 20 gün süreyle kapatılmasının, kasap reyonlarına ve sofralara zam olarak yansıması bekleniyor. 

Tacettin DURMUŞ
Son aylarda ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta önüne geçilemeyen kontrolsüz fiyat artışları, hayvan pazarlarının da kapanması ile zam furyasının devam edeceği noktasında, alıcı da satıcı da memnun değil. 
İl merkezinde faaliyet gösteren kasaplar, hayvan pazarlarının kapatılması nedeniyle 20 gün boyunca kesilecek hayvan bulamayacaklarından yakınıyor. Bu nedenle gün itibariyle tarım ve hayvancılığın merkezi Kars’ta kıymanın kilosunun 230 liranın üzerine çıkmasının beklendiğini ileri sürüyor. Zaten kesilecek hayvan bulamadıklarından da yakınan kasaplar, Kars Açık Cezaevi yerleşkesindeki İş Yurtları Kurumu Entegre Et Tesisi'nin et fiyatlarının dengesini bozduğunu da ileri sürdüler. Tesisin kontrolsüz bir şekilde karkas fiyatlarını arttırdığını da ileri süren bazı kasaplar, bu nedenle köylünün hayvanlarını buraya verdiğini ve kendilerin de kesecek hayvan bulamadıklarını dile getiriyor. Kasap esnafı ayrınca Kars’ta faaliyet gösteren 3 harfli marketlerin de, küçük esnafın ayakta kalmasını imkansız hale getirdiğinden yakınıyor. Kars’ta gün itibariyle kasaplarda kıyma -230 ve Kuşbaşı 230 lira, dana antrkot 250, tavuk eti ise 65 liradan satışa sunuluyor.
Öte yandan Kars Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada son günlerde ülkemizdeki büyükbaş hayvanlarda tespit edilen şap hastalığının şap virüsünün SAT-2 varyantı kaynaklı olduğu tespit edildiğinden dolayı; ülke genelinde il içi ve il dışı hayvan hareketleri durdurulduğu ve 9 Mart 2023 Perşembe (Bugün) günü itibariyle Kars’ta bulunan tüm hayvan pazarlarının kapalı olacağı bildirildi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber