Kars'ta hava buz kesti!

Kars'ta hava buz kesti!

KARS´TA GECENİN EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI EKSİ 29 OLDU

KARS’TA GECENİN EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI EKSİ 29 OLDU

ÇEŞMELER BUZ TUTTU, KARS ÇAYINDA BUHARLAŞMALAR OLUŞTU.

Kars, mevsimin en soğuk günlerinden birini daha yaşadı. Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 29 olarak ölçüldüğü kentte, çeşmeler buz tuttu, Kars Çayı’nın tamamı buzla kaplandı, çayda buharlaşmalar oluştu.

Yurdun en çok soğuk illeri arasında olan kentte birçok araç çalışamaz hale geldi, bir çoğu da arızalanmaması için çalışır vaziyette bırakıldı. Soğuk havayla birlikte çatılarda buz sarkıtları oluştu, çeşmeler buzla kaplandı.

Vatandaşlar, soğuk havanın günlük yaşamı donma noktasına getirdiğini belirttiler. Hikmet Güzide, “Kars Çayı ilk kez böyle tamamen dondu. Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. En azından şehir içinden geçen bölümü donmuyordu. Kars’ta geceler çok aşırı derecede soğuk oluyor, -30’ları bile görebiliyoruz. Evlerimizde iki adet soba yakıyoruz yine de donuyoruz. Bende ilk kez bu kadar soğuk görüyorum. Kars Çayının suyu bile tamamen donmuş. Burada balıklar vardı, ördekler vardı ama hepsi kayboldu gitti çünkü suyun üzerinde buzla kaplanmış” diye konuştu.

Orhan Kaya da, “Kars’ta hava o kadar soğuk ki sudan çıkan buharlar bu soğukluğu yansıtıyor. Halimiz perişan, -30’ların üzerinde soğuk var. Bu havalar daha ne kadar böyle soğuk gider onu da bilmiyoruz. Diyebilirsiniz ki ‘yetkililerden bir isteğiniz mi var?’ Bu karda kış da kıyamette ne isteyebiliriz ki! Diyeceksiniz ‘şimdi bir şeyler söyle’ ama ona da gerek yok. Doğu’nun soğuk çilesini çekiyoruz; hava soğuk, su soğuk. Bırakın bunları bir kenara ağaçların bile buz tuttuğunu görebiliyorsunuz. araçlarımız bile zor hareket ediyor.” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber