Kars’ta hastalar öfkeli! “Aylardır nefroloji doktoru yok!”

Kars’ta hastalar öfkeli! “Aylardır nefroloji doktoru yok!”

Kars’ta sağlık sorunları bitmek tükenmek bilmiyor! Yıllardır yerel basın haykırıyor.

Tacettin DURMUŞ
Gazeteciler, hastalar, hasta yakınları, muhalif parti temsilcileri, şehre gelen yerli ve yabancı görevliler; kısacası her kes dert yanıyor. 
Kars’ın en büyük iki sağlık kuruluşu Harakani Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde neredeyse her branşta doktor yokluğu artık krize dönüştü. 
Hastane koridorlarında bizimle karşılaşan hasta ve hasta yakınları, her iki hastanede bir çok branşta doktor bulunmadığı veya eksik olduğundan yakınarak adete isyan ediyor. Bugün böbrek hastası yaşlı bir kadını Harakani Devlet Hastanesine getiren hasta yakınları Kars’ta aylardır nefroloji doktoru olmadığı için dert yanıyor. 
Kars’ta yetkililerin neredeyse her ay “Kars’a şu kadar branşta ve sayıda doktor kadrosu açıldı’ diye haberler okudukları için bazı gazetecilere de isyan eden hasta ve hasta yakınları bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor. Vatandaş ayrıca söz konusu haberlerde de olduğu gibi açılan kadroların kaçının Kars’a geldiğini, kaçının uzman, kaçının pratisyen olduğunu veya her giden doktorun ve yaşanan sorunların yetkililer tarafından neden açıklanmadığını ve çözüm üretilmediğini de soruyor… 
Yeni  Şehir Hastanesinin yıllardır bir türlü temelinin atılmadığından da dert yanan Kars halkı, yeni hastane yapılacağına mevcut iki hastanenin geliştirilerek sadece Kars’a değil, bölgeye hatta komşu ülkelere de sağlık hizmeti sunabilecek alan ve kapasiteye sahip olduğunu da dile getiriyor.

kars’ta-hastalar-ofkeli!-“aylardir-nefroloji-doktoru-yok!”-(2).jpegkars’ta-hastalar-ofkeli!-“aylardir-nefroloji-doktoru-yok!”-(1).jpeg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber