Kars’ta Halk Kütüphanesi’ne yoğun ilgi

Kars’ta Halk Kütüphanesi’ne yoğun ilgi

Kars İl Halk Kütüphanesi okulların tatil olmasıyla birlikte öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kars’ta İl Halk Kütüphanesi’ni kullananların büyük çoğunluğunu genç kızlar ve kızların oluşturduğu ortaya çıktı.
Kars İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehtap Çantay, Halk Kütüphanesi’nin 7’den 70’e herkese hitap eden bir kurum olduğunu söyledi.

Mehtap Çantay, “Halk Kütüphanesi 7’den 70’e kadar herkese hitap eden bir kurum, yönetmeliğimizde zaten böyle bir şey var. Herkes okuma yazma bilmeden de, okul öncesinden tutun, her yaştaki insana hitap eden bir kurum. Her türlü yayınımız var. Sadece ders kitapları diye düşünmeyin. Tabi şuanda öğrenciler çoğunlukla etüt gibi kullanıyor kütüphaneleri, ders çalışmak, sınavlara hazırlanmak, sıcak bir ortam aramak için kullanıyorsa da, kütüphanemiz diğer yönleriyle de kullanılıyor. Ödünç kitap alınıyor. Evlere ödünç olarak götürülüyor. Çocuk bölümünde çeşitli kitaplarla, etkinlikle, burada vakit geçirilmeye çalışılıyor. Zaten Kars gibi küçük bir yerde sosyal etkinliklerin veya sosyal ortamların az olduğu bir yerde Halk Kütüphanesi insanların evinden ve işinden gidebileceği güzel bir mekandır” dedi.

Elimizde her şey var. Halkın ihtiyaç duyabileceği hemen hemen her şey var. Özellikle Kars İl Halk Kütüphanesi materyal yönünden çok iyi bir durumda olduğunu ifade eden Çantay, “Türkiye’deki en iyi kütüphanelerden birisi, buraya gelen yayınlarımızın yüzde 99’unu Genel Müdürlüğümüz alıyor. Oradan satın alınarak geliyor. Aslında çok güzel yayınlarımız var. Okuyucunun isteyebileceği romanlar, güncel bilgiler, süreli yayınlar. Bazen okuyucu bizde bulamadığını, ulaşamadığını bize ilettiklerinde Genel Müdürlüğümüzün gönderdiği ufak paralarla bizde onları tamamlamaya çalışıyoruz, alıyoruz. Süreli yayınlar, evet bizimde süreli yayınlar diye bir bölümümüz var. Bizim çocuk bölümü, yetişkinler bölümü, ödünç verme bölümü, okul öncesi bölümü, engelli bölümü gibi çeşitli bölümlerimiz var. Süreli yayınlar bölümünde de yine genel Müdürlüğümüzce alınan, abonesi yapılıp parası ödenen 193 adet yaklaşık bir dergi aboneliğimiz var. Bağış gelen gazete ve dergilerimiz de var. O bölümde halkın, çocukların, gençlerin ihtiyaç duyabileceği çeşitli dergiler var. Engelliler için konuşan kitaplar var. Özellikle 6 noktanın sessi gibi onların dinleyebileceği CD ve kasetler var. Onlardan da yararlanabilirler” diye konuştu.

Kütüphaneyi kullanan 10 kişiden 8 binin kızlar olduğuna dikkat çeken Mehtap Çantay, “Bizim istatistiklere baktığımızda Kars ilinde genç kızlar, kız çocukları daha fazla, benim okuyucum diyelim ki bir aylık 10 bin, 10 bin kişiden, 7 bini, 8 bini kız çocuğudur. Bayanlar daha çok geliyor. Yetişkinlerde var. Bizim son Kütüphaneler Haftası’nda okuyuculardan tespit ederken, 65 yaş üstü okuyucularımızda vardı. Emekli öğretmenler veya torunlarıyla gelenler kendileri de okuyor, kendilerini de geliştiriyorlar. Var okuyucumuz ama az tabi ki gençler daha çok. Baktığımızda gençler daha çok geliyor. Haftanın 6 günü açığız” şeklinde konuştu.

karsta-kutuphaneye-yogun-ilgi-(5).jpgkarsta-kutuphaneye-yogun-ilgi-(6).jpg

karsta-kutuphaneye-yogun-ilgi-(1).jpgkarsta-kutuphaneye-yogun-ilgi-(2).jpgkarsta-kutuphaneye-yogun-ilgi-(3).jpgkarsta-kutuphaneye-yogun-ilgi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber