Kars´ta günde ortalama 9 çocuk dünyaya geliyor

Kars´ta günde ortalama 9 çocuk dünyaya geliyor

Kars Harakani Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde 2018 yılının ilk 8 ayında günde ortalama 9 çocuk dünyaya geldi. İl dışında ve evde meydana gelen doğumlar ise bu sayının dışında yer alıyor.

Bunlardan 6’sı normal doğum olurken 3 tanesi ise sezaryen ile geçekleşiyor. Yine gerçekleşen 9 doğumda dünyaya gelen bir bebek ise yeni doğan ünitesinde hayata tutunuyor.

Kadın Doğum Servisi ile Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren tüm polikliniklerin fiziki olarak iç içe ve bir arada olması hem hastane çalışanları, hem de hastalar için karmaşa oluştururken, yoğun bakım ünitesi ile kadın doğum servisinin bitişik olması hastane çalışanları ve doktorları zor durumda bırakıyor.

Hastanenin özellikle doğum servisi ve yoğun bakım servisinde tedavi gören bazı duyarsız hasta yakınları ise doktorları, hastane yönetimini ve özellikle güvenlik görevlilerini canından bezdiriyor.
Özellikle bazı doğum yapan hasta yakınları, doğumların gerçekleştiği alana girmek için güvenlik görevlilerini sıkça zor durumda bırakıyor. Erkek hasta yakınlarının ise doğum yapılan alına girmek istemleri ise hastane çalışanlarını zor durumda bırakıyor. Hemen bitişikte bulunan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastaların yakınlarının da hastalarını görmek için ısrarcı olmaları çalışanları zor durumda bırakıyor.

Bu konularda dert yanan bazı hastane yönetimi ve görevlileri ise hastalardan ve hasta yakınlarından anlayış beklerken, özellikle polikliniklerde muayene için sıra bekleyen hastaların ise biri birlerinin haklarına saygı göstermelerini ısrarla rica ediyor.

2733_20180924105541.jpg2733_20180924105549.jpgkarsta-gunde-ortalama-9-cocuk-dunyaya-geliyor-3.jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber