Kars’ta göçmen kaçakçıları sıkı takipte

Kars’ta göçmen kaçakçıları sıkı takipte

Kars İl Jandarma Komutanlığınca düzensiz göçmenleri para karşılığında, yasadışı yollardan ülkemize sokarak insan ticareti yapan organizatörlerin faaliyetlerini deşifre ederek yakalamak maksadıyla yapılan çalışmalar devam ediyor.

Onur ARİÇ

Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, Kars’ta Aydınlıkevler Mahallesinde ikamet eden T.A isimli şüphelinin ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Arama neticesinde, ülkemize yasadışı yollardan girdikleri tespit edilen Afganistan uyruklu 15 şahıs yakalandı. Ardından da ekiplerce derinleştirilen çalışmalar neticesinde göçmenleri para karşılığında ülkemize sokan 2 organizatörün kimlikleri tespit edildi. Kimlikleri tespit edilen 1 Afgan uyruklu organizatör yakalanırken, diğer Türk vatandaşı organizatörün ise yakalanması amacıyla çalışmaların devam etmekte olduğu belirtildi.
Yapılan açıklamada; yakalanan düzensiz göçmenlerin idari işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kars İl Göç Müdürlüğüne teslim edileceği de belirtildi. Kimlikleri tespit edilen organizatörler ile ilgili adli makamlara bilgi verildiği de belirtilen açıklamaya göre, Afganistan uyruklu organizatör E.N. isimli şahıs ile ilgili adli işlemlerin devam etmekte olduğu ve Türk organizatörün ise yakalanması amacıyla çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber