Kars’ta Festival Sona Erdi

Kars’ta Festival Sona Erdi

Karadağ Kırk Tüneller mevkiisi olarak bilinen Kars Yaylası’nda 2 gün süren 1. Serhat Doğa ve Kültür Festivali çeşitli etkinlikle sona erdi.

Namık Kemal Toplum Merkezi’ndeki “Kars tarihinde ‘Şura’ ve Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti” konulu panel ve söyleşi ile ikinci gününde devam eden 1. Serhat Doğa ve Kültür Festivali, Dağcılık Kulübü eşliğinde “Kırk Tüneller ve Dereiçi” bölgesinde yürüyüş ve piknik yapıldı. Daha sonra ‘Çocuk Şenliği’nde beceri ve resim atölyesi, palyaço, binicilik ile çeşitli yarışmalar düzenlendi. Grup Mink konseri ile Karadeniz halk dansları ve Seyirlik Köy Oyunları gösterileri ve Kars Âşıkları ile Dengbej konseri ile sona erdi.

Düzenlenen halk oyunları katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlenirken, söylenen türkülere katılımcılar zaman zaman eşlik etti, zaman zaman ise halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.

Düzenlenen 1. Serhat Doğa ve Kültür Festivali’nde Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, iki gün süren festivalin olumsuz havaya koşullarında yapıldığını, festivalin bir amatör ruhunda gerçekleştiğini, bundan sonraki festivallerin büyük bir profesyonellikle yapılacağını ve 1. Serhat Doğa ve Kültür Festivali’ne katılan herkese teşekkür etti.

img_0347.jpg

img_0330.jpgimg_0336.jpgimg_0339.jpgimg_0344.jpg

img_0323.jpgimg_0325.jpgimg_0327.jpgimg_0328.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber