Kars'ta engelli kıza cinsel istismar davası

Kars'ta engelli kıza cinsel istismar davası

Kars'ın Kağızman ilçesinde, zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulunulması ya da fuhşa aracılık edilmesi olayına karıştıkları öne sürülen 13 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde, zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulunulması ya da fuhşa aracılık edilmesi olayına karıştıkları iddia edilen 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklardan engelli D.İ'nin annesi S.İ, teyzesi E.İ'nin yanı sıra M.D, A.Ş, B.A, E.Ş, F.A, M.T, T.Ç, M.A, S.B, V.G. ve C.B. hazır bulundu.

Duruşmada tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve savcının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden 

Kağızman'da, zihinsel engelli raporu bulunan 22 yaşındaki D.İ'nin hastanedeki kontrollerinde 5,5 aylık hamile olduğunun tespitiyle başlatılan soruşturma sonucu, mağdurun annesi S.İ. ile teyzesi E.İ'nin de bulunduğu 13 kişi hakkında dava açılmıştı.

Davanın iddianamesinde sanıkların "nitelikli cinsel saldırı" ve "Fuhşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temini etmek" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

kaynak aa

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman