Öz Sağlık İş Sendikasına Kayyum Kararı Verildi

Öz Sağlık İş Sendikasına Kayyum Kararı Verildi

HAK-İŞ Konfederasyonuna Bağlı Öz Sağlık İş Sendikasına kayyum kararı verildi.

Tacettin Durmuş
Kayyum kararının ardından “Üyesinin özgür iradesine güvenmeyen atama delegelerle kongre yapan sendikaya kayyum ataması yapılmıştır.” denildi.
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş sendikasının 20-21 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiği 3.Olağan genel kurulu iptal edildi. Yargıtay 9.Hukuk Dairesinin verdiği karara göre olağan genel kurulu kanun ve tüzük hükümlerine göre en kısa zamanda toplamak, delege seçimlerini yapmak ve yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar kuruluşu yönetmekle görevli 3 kayyım’ın tayinine karar verildi.
Yargıtay kararına göre Öz Sağlık İş sendikasının 3 olağan genel kurulunun icrası için tüm Türkiye genelinde yapılan delege seçimlerinin iptali ve seçimlerin yeniden yapılmasına Ayrıca 20-21 Kasım 2021 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen sendika üçüncü olağan genel kurulunun iptali ile kanun ve tüzük hükümleri dışında hileli bir şekilde yapılmış olan delege seçimleri ve sendika üçüncü olağan genel kurulunun iptali ile halen görevde olan sendika genel başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden el çektirilmesi, kanun ve tüzük hükümlerine göre tüm delege seçimlerinin yeniden yapılması ve Sendikanın yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar görev yapmak üzere üç kayyımın görevlendirilmesine hükmedildi.
-HUKUKA SONUNA KADAR SAYGILIYIZ
-GENEL KURULUN İPTALİ KARARI ADİL BİR KARAR DEĞİLDİR

Öte yandan HAK-İŞ Konfederasyonundan yapılan açıklamada; “3. Olağan Genel Kurulun iptaline ilişkin olarak açılmış olan dava Yargıtay aşamasında Sendikamıza Kayyum atanması kararı ile sonuçlanmıştır.” Denildi.
Sendikanın Yönetim Kurulu adına konuya ilişkin olarak yapılan açıklama da şu ifadeler kullanıldı:
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin 2023/13127 esas sayılı ve 2023/11289 sayılı kararına istinaden, Sendikamızın Genel Kurula götürülmesine karar verilmiştir.
Bilinmelidir ki; Öz Sağlık İş Sendikası olarak hukuka sonuna kadar saygı duymakla beraber, Sendikamız hakkında verilen bu kararı Adil, Hakkaniyetli ve Ölçülü bulmuyoruz.
20/21 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 3. Olağan Genel Kurulumuzun iptal edilmesi istemiyle başlayan hukuki süreçte gelinen noktada; şubesi olmayan illerde yapılan delege seçimlerinin ve 3. Olağan Genel Kurulun yenilenmesine karar verilmiştir. Süreç sonunda Sendikamız YENİ BİR GENEL KURUL yaparak yoluna devam edecektir.
Tüzük ve yönetmeliğe aykırı bazı eksikliklerden kaynaklanan bu durumun ölçüsüz bir yaptırımla sonuçlanmış olması, hukuka olan güveni ve kamuoyu vicdanını zedelemiştir.
Özellikle belirtmek gerekir ki hem Genel Merkez yönetimi, hem de teşkilatlarımız yolsuzlukla, hırsızlıkla, sahtecilikle suçlanmamış, Mahkeme sadece Genel Kurulun yenilenmesi kararını vermiştir.
Sendika olarak hukukun gereği yerine getirilerek Mahkeme tarafından atanacak olan heyete, belirlenmiş görev ve süresi boyunca hem Sendikamız hem de teşkilatlarımız tarafından seçim süreçlerinde yardımcı olunacaktır.
Sendikamızın sağlık ve sosyal hizmet işkolunda bugüne kadar sürdürmüş olduğu faaliyetler, örgütlenme çalışmaları, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ve üyelerimizin haklarını savunmak adına açılmış olan davalarımıza aksatılmadan devam edilecektir.
Yönetim Kurulu olarak veda etmiyor, kısa bir süre zorunlu olarak ara veriyoruz. Kayyum tarafından yapılacak olan Genel Kurul’da kanunen doğal aday sayılacağız.
Öz Sağlık-İş teşkilatlarımız ve yeniden seçilecek olan delegelerimizin desteği ile kaldığımız yerden sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine hizmet etmeye devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber