Kars’ta DSİ’den Yangın Tatbikatı

Kars’ta DSİ’den Yangın Tatbikatı

DSİ 24.Bölge Müdürlüğünde, Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Sivil Savunma Uzmanlığı Koordinatörlüğünde acil durum yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Lider Haber Ajansı / Turgut KAYA

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün işbirliği ile gerçekleştirilen tatbikatta, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında yangın söndürme, ilkyardım, arama, kurtarma ve tahliye eğitimleri verildi.

Tatbikatın 12937 sayılı Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmenlik gereği DSİ Bölge Müdürlüğünün Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğü sahasında gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada; “DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Acil Durum Planları Yangın Söndürme ekipleri tarafından görevli personele, yanma yangın nedenleri, yangın önleme tedbirleri, yangın sınıfları, katı sıvı gaz yangınlarını söndürme teknikleri, yangın öncesi, yangın anında ve sonrasında müdahale tarzları ile yangın söndürme cihazların kullanımı ve yangın tatbiki eğitimleri verildi. Ayrıca yangından koruma ve savunma tedbirleri ile yangın halinde yapılması gereken söndürme, kurtarma ve tahliye usulleri eğitimi de verildi. Tatbikat, Makine, İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğünün Büyük Atölye Binası içerisinde icra edildi. Burada meydana gelebilecek bir acil durumda, arama kurtarma ve tahliye işleri ile ilkyardım müdahalesi ve dış kaynaklar ile organizasyonun nasıl yapılacağı anlatıldı.

Öte yandan tatbikata DSİ Bölge Müdürü Şükrü Baysal, Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Ayhan Yiğit ve İş güvenliği Uzmanı Sevda Gençler, bölge müdürlüğü personelli ve AFAD ekiplerinin katıldı.

Başarı ile gerçekleştirilen tatbikatta varılmak istenen hedefler ise şu şekilde sıralandı: 1- Acil durum anında çalışanların bilinçli davranmasını sağlamaktır. 2- Çalışanların acil durum ve yangın hakkında bilgilerini arttırmaktır. 3- Acil durum eylem planının işlerliğini kontrol etmektir.

kars’ta-dsi’den-yangin-tatbikati2.jpgkars’ta-dsi’den-yangin-tatbikati1.jpgkars’ta-dsi’den-yangin-tatbikati3.jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber