Kars'ta Dolmuştan İnmek İsteyen Bayan Yolcunun Hayatı Karardı

Kars'ta Dolmuştan İnmek İsteyen Bayan Yolcunun Hayatı Karardı

Kars'ta dolmuştan inmek isteyen Ferah Kömekçiler isimli kadın araçtan indiği esnada dolmuşun hareket etmesi üzerine yüz üstü yere düştü. Kafasına aldığı darbe sonucu yaralanan kadının kafasına 55 dikiş atıldı.

Kars'ta Halitpaşa Mahallesi Bayram Tanrıverdi Caddesi üzerinde 4 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda, 47 yaşındaki Ferah Kömekçiler isimli kadın ağır şekilde yaralandı. Olayda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kafatasında oluşan kırıklar ve beyin kanaması nedeni ile kafasına 55 dikiş atılan  47 yaşındaki kadın 13 gündür Kars Harakani Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde yatıyor.

Edinilen bilgiye göre 4 Temmuz tarihinde Halitpaşa Mahallesi Bayram Tanrıverdi Caddesi güzergahında seyreden dolmuştan inmek isteyen yolcu Ferah Kömekçiler'in (47) dolmuştan indiği esnada aracının aniden hareket etmesi sebebiyle yüz üstü düştüğü yerde kafasını asfalt zemine çarparak yaralandı.

Yere düşmesiyle kafasına aldığı darbe sonucu kafa tasında kırıklar oluşan ve beyin kanaması geçiren kadına ilk olarak dolmuş içerisindeki vatandaşların yaptığı müdahalenin ardından olay yerine çağrılan ambulans ile Kars Harakani Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan 47 yaşındaki Ferah Kömekçiler'in yapılan ilk müdahalenin ardından Yoğun Bakım Servisindeki tedavisine devam ediliyor. 

 

DOLMUŞTAN DÜŞTÜ, KAFASINA 55 DİKİŞ ATILDI

Olayda yaralanan Ferah Köemkçilerin kardeşi Levent Kömekçiler 13 gündür sağlık haberini bekledikleri hastane önünde yaptığı basın açıklamasında; "4 Temmuz tarihinde Devlet Su İşleri güzergahında Halitpaşa dolmuşundan ablam inerken, araç sürücüsünün dikkatsizliği yüzünden ablam ayağını yere atarken aracın hareket etmesiyle ablam yere düşüyor ve olay yerinde kafasını zemine çarparak beyin kanaması geçiriyor. Dolmuş içerisindeki ve çevrede olayı görenlerin durumu sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine gelen ambulansla ablam Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne getiriliyor. Yoğun bakım servisinde bir hafta yattı, ardından normal odaya çıkardılar. Kafasına aldığı darbe sonucu 55 dikiş atıldı. Oradaki dikkatsizlik yüzünden asfalt zemine düşerek kafasını çarpıyor. Hastanede gerekli tedavileri halen daha devam etmekte, doktorların verdiği bilgiye göre sağlık durumunun iyiye gittiği bize bildiriliyor. Ama ileride kalıcı bir hasar oluşup oluşmayacağı konusunda bir şey net değil. Üç veya altı ay sonra tekrar ameliyat yapılacağı söyleniyor, kafatasında oluşan kırıklar nedeniyle kafatasını ameliyatla almışlar, bu ameliyat ile yapay kafatasının takılacak" ifadelerini kullandı.

 

YETKİLİLERE SESLENİYORUM, DOLMUŞ TERÖRÜNE DUR DİYİN!

Sözlerine devam eden yaralı kadının kardeşi Levent Kömekçiler; "Olayla ilgili olarak şikayet konusunda gerekli resmi yerlere başvurumuzu yaptık, yetkililer tarafından konunun takibinin yapıldığı ve ilgilendikleri bize söyleniyor. Ben buradan dolmuşçulara seslenmek istiyorum, Dolmuş Terörüne Dur Diyin, Benim canım yandı başkalarının canı yanmasın. Benim ablam ölümden döndü başkalarına bir şey olmasın, burunları dahi kanamasın. Bu bende olabilirim, sizde olabilirsiniz veya başka vatandaşlarda olabilir. Sayın  Valimize, Belediye Başkanımıza ve Emniyet Müdürümüze  seslenmek istiyorum, Toplu taşıma araçlarına kamera sistemi takılsın, vatandaşlar mağdur edilmesin. Bugün bizim başımıza geldi yarın bir başkasının başına gelmesin.  Dolmuş şoförleri durak harici ve kurallara uymadan yolcu indirip bindiriyor, benzer örnekleri var bu tür kazalar defalarca yaşandı. Bu durumun bir daha tekrar etmemesi için dolmuşlar üzerinde denetimler yapılsın." ifadelerini kullanarak yetkililerden bu duruma karşı çözüm bulunmaları talebinde bulundu.

 

Öte yandan olayla ilgili soruşturmanın ve idari işlemlerin devam ettiği, ve kazada yaralanan Ferah Kömekçilerin ifade verebilecek hale gelmesinin beklendiği ulaşılan bilgiler arasında.

kaynak: karsgüncel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber