Kars’ta dolmuşçular kontak kapattı

Kars’ta dolmuşçular kontak kapattı

Kars’ta, dolmuşçular kontak kapattı. Araçlarını Cumhuriyet meydanına çeken dolmuşçular, geceyi de burada geçirdi.

 
Kars’ta, dolmuşçuların kontak kapatmasıyla birlikte adeta hayat durdu. Sabah işlerine, okullarına gitmek isteyen vatandaşlar, dolmuş seferlerinin yapılmadığını öğrenince ya taksi tutarak şehir merkezine gelirken, bazı vatandaşlar kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalırken, bazı vatandaşlarda polisten yardım istedi. Polis ekipleri ise vatandaşlar adeta dolmuş hizmeti vererek şehir merkezine taşıdı.
Kars belediye meclisince bazı dolmuş güzergahlarına ek seferler verildiğini öne süren dolmuşçular, bu durumu protesto ederek önceki gün belediye binası önünde eylem yapmıştı. Sorunlarına çözüm bulamayan dolmuşçular Vali Rahmi Doğan ile görüşerek sorunlarına çözüm istemişti.
Bunun üzerine dün gece araçlarını Cumhuriyet Meydanı’na çeken dolmuşçular, kontak kapattı. Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen dolmuşçular, haksızlığa uğradıklarını ileri sürerek konuyu savcılığa taşıyacak.
Dolmuşların kontak kapatmasıyla birlikte başlatılan eylem halan devam ederken, bu durumdan en çok vatandaşların mağdur olduğu öğrenildi. Vatandaşlar yetkililerin biran evvel bir araya gelerek bu sorunu çözmeleri gerektiğini belirttiler. Dolmuşçuların kontak kapatma eylemi halen devam ederken, yetkililerden konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapıldı.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber