Kars’ta ‘Devlet, AVM Esnafına Güvenmiyor!’ Denetimleri Devam Ediyor”

Kars’ta ‘Devlet, AVM Esnafına Güvenmiyor!’ Denetimleri Devam Ediyor”

Son aylarda ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da devletin ilgili kurumları tarafından, onlarca şubesi bulunan süpermarketlere yönelik fahiş fiyat denetimleri devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

Devletin ülkemiz genelinde on binlerce şubesi bulunan ve küçük esnafı yok eden süpermarketlere güvenmediğini ortaya koyan denetimler, ilgili kurumlar tarafından el birliği ile yapılıyor.
2023 yılının zam yılı olması nedeniyle; alım gücü her geçen gün azalan Kars’ta, her köşe başında açılan ve ‘3 harfli’ diye de bilinen süpermarketlere yönelik uygulanan denetimlerin süper bir şekilde devam etmesi, ‘Devletin büyük esnafına güvenmediğini’ açıkça ortaya koyuyor.
Neredeyse her hafta Kars Valiliği koordinasyonunda ‘şehirde faaliyet gösteren markerlere yönelik fahiş fiyat denetimleri aralıksız ve titizlikle devam ediyor” şeklinde açıklamalar yerel medyaya gönderiliyor.
Kars Valiliğinden dün yerel basına servis edilen açıklamada da “Tüketicilerin mağdur olmamaları için Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün talimatları doğrultusunda; Ticaret İl Müdürlüğü, Belediye ve Defterdarlık personellerinden oluşan denetim ekipleri, denetimlerini aralıksız ve titizlikle sürdürüyor. Denetimlerde; alışveriş merkezlerinde stokçuluk, ani fiyat değişimi, aşırı fiyat artışları, raf fiyatları ile kasa fiyatları incelenerek tutanak tutuluyor. Olumsuz bir durumla karşılaşılması durumunda da cezai işlem uygulanıyor.” Şeklinde ifadeler kullanıldı.

kars-gida-denetimi-1.jpeg

kars-gida-denetimi-2.jpeg

kars-gida-denetimi-3.jpeg

kars-gida-denetimi-4.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika