Kars'ta Darbeci Komutanlar Yakalandı

Kars'ta Darbeci Komutanlar Yakalandı

Kars 14.Mknz.Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış Komando Tugay Komutanlığı tarafından anayasal düzeni devirmek ve meşru hükümeti yıkmak amacı ile Kars...

Kars 14.Mknz.Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış Komando Tugay Komutanlığı tarafından anayasal düzeni devirmek ve meşru hükümeti yıkmak amacı ile Kars merkezi ile Sarıkamış ilçe merkezi tanklarla işgal edildi.

Vatandaşların darbeye karşı direnişi, emniyet ve Jandarma birliklerimizin karşı koyması üzerine 1 tank ve çeşitli mühimmat ele geçirildi. 15.07.2016 tarihinde 22 rütbeli personel gözaltına alınmış ve vatandaşların kararlı direnişine istinaden darbe teşebbüsünde bulunan askeri birlikler herhangi bir zaiyat verilmeden kışlalarına geri döndüler.

Ancak; 14.MKNZ.Piyade Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış Komando Tugay Komutanlığının darbe girişimi devam etmesi nedeniyle 16.07.2016 tarihi itibariyle 14.MKNZ.Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve Sarıkamış 9.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin ile toplam 31 rütbeli personel gözaltına alındı.

Kalabalık bir gurupta Kars İl Emniyet Müdürlüğü önünde saatlerce bekleyerek, merkeze getirilen darbeci komutanları almak istedi. Araçla hızla içeri alınan darbecilere tepki gösteren vatandaşları polis güçlükle sakinleştirdi. Kalabalık gurup kısa süre içerisinde polisin çabalarıyla İl Emniyet Müdürlüğü önünden uzaklaştırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber