Kars’ta Çocuk İstismarına Tepki

Kars’ta Çocuk İstismarına Tepki

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da yaşanan bu olaya bayanlar tepki gösterdi.

 Kars’ta bir araya gelen 5 bayan olayı kınamak için tüm Kars Halkı’nı davet ettiklerini fakat kimsenin katılmadığını söyleyerek yaşanan olaya tepki gösterdiler.

Olayı kınamaya gelen bayanlardan Selma Topkaya, çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu: “Saygı Değer Kars Halkı biz bugün burada çocuk istismarı ve kadın cinayetlerinden dolayı bir konuşma yapmak istedik.

Arkadaşlarımızı ve Tüm Kars Halkını davet ettik. Herkes duyarsız kaldı.Sadece birkaç bayan olarak buraya gelip duyarlılığımızı göstermek istedik, sesimizi duyurmak istedik. Artık bunlara hayır diyoruz çocuklarımıza artık el uzatmasınlar. Çocuklarımızın küçük bedenlerine dokunmasınlar, onları vahşice öldürmesinler, kadınlarımıza el uzatılmasın diyoruz. Polis ve askerlerimizin bu kadar şehit edilmelerini istemiyoruz. O yüzden burada olup sesimizi duyurmak istiyoruz ve Kars Halkından duyarlılık bekledik ama kimse gelmedi. Sadece 5 bayan burada toplandık.Kars'ta ve Türkiye'de olsun bu kadar insanın duyarsız olduktan sonra suç oranı da artacaktır. Bütün sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaptık desteğe gelmek isteyenler gelmedi ve hepsi söz de kaldı sonuç ortada. Böyle büyük bir yaranın, böyle bir vahşete hiç kimsenin ses çıkarmayıp duyarsız kalması bizi gerçekten çok üzdü.

Biz bir anne olarak kadın cinayetleri de bizim bağrımızda bir yara çocuk cinayetleri de bizim bağrımızda bir yara. Burada ki protestoya tüm kadınların gelip destek vermesini bekliyorduk. Ama bu desteğe duyarsız kaldıkları için çok teşekkür ederim demek ki bunlar ne kadın ne de anne olmamışlar.” Selma Topkaya, Cumhurbaşkanına seslenerek; “Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. İdamı ertelemeyin siz bunları erteledikçe bu sapıklara fırsat veriyorsunuz ve bu ülkede bu tür sapıklıklar yapılıyor. Ne genç kızlarımız sokaklarda rahat geziyor ne de kadınlarımız rahat gezemiyor ne de biz çocuklarımızı gönül rahatlığıyla dışarı bırakamıyoruz. Çocuklarımızın geleceği çalındı, çocuklarımızınözgürlüğü çalındı. Eskiden çocuklarımız gece yarılarına kadar sokaklarda oynarlardı. Şu an çocuklarımız dört duvara mahkum oldular. Biz Türk milleti olarak bunun üstesinden gelmemiz lazım, bu kadar duyarsız olmamamız lazım. Lütfen artık sesimizi duyun.” Şeklinde konuştu.

img_7618.jpgimg_7622.jpgkars’ta,-cocuk-istismarina-tepki-(3)-001.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber