Kars’ta Çobanlar  Tipide Ölümden Döndü

Kars’ta Çobanlar Tipide Ölümden Döndü

Kars merkez Yücelan köyünde İranlı iki çoban, hayvanlarını otlatırken aniden bastıran tipiye tutulup yollarını kaybetti.

Merkeze bağlı Yücelen köyünde hayvanlarını otlatmak için araziye giden İran uyruklu 30 yaşındaki Rasegh Ghezelbash, kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı.

Yolunu kaybeden ve korunmak için kayalıklara sığınan Ghezelbash, durumu köylülere bildirdi.

Arazide arama çalışması yapan köylüler, sağlık ve jandarma ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve 112 Acil ekipleri sevk edildi.

İran uyruklu çoban, sığındığı kayanın arkasından yaklaşık 3 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı. Sağlık ekiplerince Kars Harakani Devlet Hastanesine kaldırılan Ghezelbash'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Ghezelbash, yaşadığı sıkıntılı saatleri, "Soğukta 3 saat kaldım, sonra gelip beni kurtardılar. Beni sonra hastaneye getirdiler. Soğuktan zor kurtuldum taşın kenarına sığındım." sözleri ile aktardı. 

kars’ta-cobanlar--tipide-olumden-dondu-(1).jpgkars’ta-cobanlar--tipide-olumden-dondu-(2).jpgkars’ta-cobanlar--tipide-olumden-dondu-(3).jpgkars’ta-cobanlar--tipide-olumden-dondu-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber