Kars’ta belgeselleri aratmayan görüntüler

Kars’ta belgeselleri aratmayan görüntüler

Pelikan ve karabatakların sıra halinde avlanmaları kameraya yansıdı

Kars’ta sırayı bozmadan yüzerek avlanan pelikan ve karabatakların belgesel tadındaki görüntüleri kameralara yansıdı.
Kars Baraj Gölü ‘kuş cenneti’ olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. 250’nin üzerinde kuş çeşidine ev sahipliği yapan göl, pelikan, karabatak, angıt, yeşilbaş yaban ördeği, martı ve birçok kuş çeşidini ağırlıyor. Göç yolu üzerinde bulunan göl, özellikle pelikanların vazgeçilmezi oldu. Çok sayıda pelikanın bulunduğu göl, su kuşlarının hem beslenme hem de yaşam alanını oluşturuyor.

“Doğadaki bütün canlıları burada görebilirsiniz”
Çok sayıda yaban kuşunun baraj gölüne geldiğini ifade eden vatandaşlar, “Burada muhteşem bir manzara var. Doğadaki canlıların hepsini burada bir arada görme şansınız var. Arkamdaki baraj gölü pelikanları, yaban ördeklerini, karabatakları, angutları, su kuşlarını barındırıyor. Burası cıvıl cıvıl, her tarafta kuş var. Manzarası güzel, gökyüzünün suya yansıması güzel, doğanın bütün renklerini burada görebilirsiniz” dedi.

“Sıra halinde avlandılar”
Kars Baraj Gölü'nde yiyecek arayan pelikanlar ve karabataklar ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Önde pelikanlar, arkada karabataklar, tekrar pelikanlar ve yine karabatakların sırayı bozmadan suya dalıp çıkarak balık avlaması görenleri şaşırttı. Su kuşlarının nizami bir şekilde sırayı bozmadan sağa ve sola dönerek yüzerek avlanmaları belgeselleri aratmayacak görüntüler ortaya çıkardı. O anlar İHA muhabirince anbean kaydedildi.

karsta-belgesel-1.jpg

karsta-belgesel-2.jpg

karsta-belgesel-3.jpg

karsta-belgesel-4.jpg

karsta-belgesel-5.jpg

karsta-belgesel-6.jpg

karsta-belgesel-7.jpg

karsta-belgesel-8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber