Kars'ta Bayram Pazarına İlgi Yok!

Kars'ta Bayram Pazarına İlgi Yok!

Kars’ta bayram öncesi kurulan bayram pazarı vatandaşlardan beklenen ilgiyi görmedi. Kars’ta her yıl belediye tarafından vatandaşların alış-veriş...

Kars’ta bayram öncesi kurulan bayram pazarı vatandaşlardan beklenen ilgiyi görmedi.

Kars’ta her yıl belediye tarafından vatandaşların alış-veriş yapmaları için Pazar esnafına gösterilen yerde bayram pazarı kuruldu. Ordu Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan bayram pazarında ise Pazar esnafı müşteri bekliyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda açtıkları tezgahlarda müşterilerini bekleyen Pazar esnafı, geçmiş yıllara oranla işlerinde düşüş olduğunu belirttiler.
Karslıların bayram pazarına ilgi göstermediğine dikkat çeken Pazar esnafı, “Her yıl işlerimiz biaz daha düşüyor. İki gündür bayram pazarındayız. Ama beklediğimiz satışı yapamadık. İnsanlar sadece bakmakla yetiniyor. İnşallah bayram öncesi işlerimiz düzelir” dediler.

“BAYRAM ŞEKERLERİ DE TEZGAHLARDA KALDI”

Büyük marketlerin satışlarını önemli ölçüde düşürdüğünü ifade eden esnaf, “Ramazan Bayramı, diğer adı ‘Şeker bayramı’ bu bayramda şeker satışlarımız iyi olacak diye düşündük. Ama maalesef şeker satışlarımızda düştü. Vatandaşlar büyük marketlerden bayram alış-verişlerini yapıyor. Marketlerde giyimden gıdaya kadar her şey var. Vatandaşlarda tercihlerini marketlerden yana kullanınca bayram bazarı da gördüğünüz gibi boş kaldı. İnşallah bayrama bir gün kala işlerimiz düzelir” diye konuştular.
Öte yandan Ordu Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Bayram Pazarı’nda bin bir umutla tezgahlarını açan esnaf, müşteri bekliyor. Pazar esnafı arefe gününde işlerinin iyi olacağına inanıyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber