Kars'ta Ayı Saldırısı: 2 Ölü, 2 Yaralı

Kars'ta Ayı Saldırısı: 2 Ölü, 2 Yaralı

 Kars’ın Selim ilçesi Eskigeçit Köyü Döşkaya (Kemerkaya) Mevkiinde ininden çıkan bir ayı ile karşılaşan aynı aileden 4 kişi, paniğe kapılarak...

 Kars’ın Selim ilçesi Eskigeçit Köyü Döşkaya (Kemerkaya) Mevkiinde ininden çıkan bir ayı ile karşılaşan aynı aileden 4 kişi, paniğe kapılarak kayalıklardan atladı.

Kayalıklardan atlayan 2007 doğumlu (D.E) ve 1990 doğumlu (S.G) olay yerinde hayatlarını kaybetti. Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri tarafından yapılan uzun süreli çalışmalar sonucu sağ olan 1980 doğumlu (S.E) ve 2003 doğumlu (C.E) ise yaralı olarak kurtarıldı.

Önceki gün (10 Temmuz 2016 Pazar günü) saat 16:30 sıralarında meydan gelen olayda 4 vatandaşın ayı saldırısı sonucu kayalıklardan düştüğü ihbarı üzerine 1 araç, 4 AFAD personeli ile 2 itfaiye personeli olay yerine intikal etti.

Olay yerine ulaşan ekipler, 2007 doğumlu (D.E) ve 1990 doğumlu (S.G)’nin ölü olduklarını tespit etti. Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri tarafından yapılan uzun süreli çalışmalar sonucu sağ olan 2 1980 doğumlu (S.E) ve 2003 doğumlu (C.E) ise yaralı olduklarını tespit edildi. Yaralıların bulundukları yerden kurtarılarak UMKE ve 112 ekiplerine teslim edilerek Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi.

Meydana gelen olayda adı geçen 1990 doğumlu (S.G), 1980 doğumlu (S.E) ve 2003 doğumlu (C.E) üç kız kardeş ile (S.E)’nin 2007 doğumlu oğlu (D.E)’nin il dışından köylerine geldikleri ve gezintiye çıktıkları bilgisi edinildi. Yaralıların Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alınmış olduğu ve hayati tehlikeleri bulunmadığı öğrenildi.

AYI SALDIRISI SÖZ KONU DEĞİL

Öte yandan aynı aileden 4 kişinin, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle memleketleri Selim'e geldikleri ve bölgedeki kayalıklarda gezinti yatıkları sırada ayının ininin önüne kadar gittikleri ve bu sırada ayının ininden çıkması üzerine paniğe kapılarak kayalıklardan düştükleri ve ayının şahıslara saldırmadığı edinilen bilgiler arasında yer aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber