Kars'ta Atları Dışarı Bıraktılar.

Kars'ta Atları Dışarı Bıraktılar.

Yem fiyatları pahalı olmasının bedelini Atlar ödüyor. Kurak mevsimin yaşandığı ve et fiyatlarındaki ani düşmesi ile zor günler geçiren çiftçiler, atlara yem vermemek için kış günü dışarıda bıraktılar.

Yem ve kaba yem fiyatlarındaki yüksek fiyatın bedelini atlar ödüyor. Eksi 30 derecede dışarıda kaldılar. Yazın ziaatta kullanılan atlar kış günü dışarıda kaldılar. Tarlada, çayırda, ormanda, tarım araçlarında ve işe giderken kullanılan atlar karda, kışta, soğukta dışarıda bırakıldılar. Vicdanları sızlattı.

İnsanlığın öldüğü bir manzara ile karşı karşıyayız. Bölgede kış mevsimi gelmesi ile ve gece geç saatlerde başlayan kar yağışının ardından beyaz gelinliğe büründü.

İnsanlık kar altında kaldı.

Hava sıcaklığının eksilerin altına düştüğü bölgede başı boş, aç bırakılan atlar görenlerin yürekleri sızlattı. Kars Arpaçay ilçesi ve köylerinde yaz aylarında bir çok tarım araçlarında kullanılan atlar, iş bitiminde araziye başı boş bırakılıyor. Kışın gelmesiyle birlikte köylerin etrafında dolanıp duran atları kimse içeri almadı.

Gruplar halinde dolaşan atlar, dışarda kışın zorlukları ile mücadele ederken, bazıları kurtlara yem olmaktan kurtulamıyorlar.

 

islerini-bitirdiler-disari-biraktilar.--kars-lider-haber--(1).jpgislerini-bitirdiler-disari-biraktilar.--kars-lider-haber--(2).jpgislerini-bitirdiler-disari-biraktilar.--kars-lider-haber--(3).jpgislerini-bitirdiler-disari-biraktilar.--kars-lider-haber--(5).jpg

Suat İncedere/KARS/ARPAÇAY

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber