Kars’ta, Afrin’e destek konvoyu düzenlendi

Kars’ta, Afrin’e destek konvoyu düzenlendi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, Afrin Operasyonu'ndaki Mehmetçiğe destek vermek için konvoy yaparak şehir turu attı.

İlçe merkezinde toplanan kalabalık daha sonra yaklaşık 200 araçla konvoy oluşturdu. Ellerinde Türk Bayraklarıyla tur atan vatandaşlar daha sonra Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ne geldi. Burada şehitler için ve Afrin’nde bulunan Mehmetçik için dua edildi. 
Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere destek için organizasyonu düzenlediklerini belirten Ayhan Kaya, “Ve bütün Dünya bilsin ki, bizler işgalci değiliz. Ve yine bütün Dünya bilsin biz adalet, için, birlik için Afrin’deyiz. Biz yarında Dünya’nın neresinde bir mazlum var ise yine aynı niyetle, yine aynı şevkle, yine aynı niyetle orada olacağız. Ve bu niyetle Allah dualarımızı kabul etsin. Daha önce şubeye verdiğimiz dilekçeler var. Yarın görev buradaki yiğitlere, Sarıkamış’ı seven yiğitlere düşerse, bizlerde bu yolda canımızı vermeye, vatanımız için ölmeye hazırız” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerin Tilaveti okuntu. Şehitler ve Afrin’de görevde bulunan Mehmetçik için dua edildi. Kalabalık tekrar araçlarına binerek konvoy halinde Sarıkamış ilçe merkezine hareket etti. Konvoya vatandaşlar da bayrak sallayarak eşlik etti. 

aw329664_02.jpgaw329664_03.jpgaw329664_05.jpgaw329664_06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber