Kars’ta 59. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Kars’ta 59. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanan Kütüphane Haftası, bu yıl ülkece yaşadığımız deprem ve sel felaketlerden dolayı oldukça buruk geçiyor.

Turgut KAYA

Kars İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü de bir dizi etkinlik ile Kütüphane Haftası geleneğini sürdürüyor. Bu etkinliklerden biri 28 Mart 2023 Salı günü Kütüphane Konferans Salonunda ödül töreni düzenlendi. 

Bu yıl ‘Kütüphane iyileştirir’ temalı 59. Kütüphane Haftasında en çok ödünç kitap alan okuyuculara teşekkür belgelerinin ve ödüllerinin verilmesinin ardından, 25-26 Mart tarihlerinde düzenlenen Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Ödül törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin de katıldı. En çok kitap okuyan okuyuculara ödüllerini Hayrettin Çetin, Satranç turnuvasında dereceye giren sporculara da ödüllerini Kütüphane Müdür Vekili Şahin Yılmaz verdi. Törenin ardından "Geçmişten Günümüze Kars Kütüphanesi" sergisi gezildi.

Kars İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Şahin Yılmaz, düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada 6 Şubat’ta 11 ilimizde meydana gelen deprem ve sel felaketleri nedeniyle bu yılki Kütüphane Hafasını buruk bir şekilde geçirdiklerini söyledi. 

‘KÜTÜPHANE İYİLEŞTİRİR’

Bu yılki Kütüphane Haftasının ‘Kütüphane iyileştirir’ temalı olarak icra edildiğini de belirten Müdür Şahin Yılmaz, ”Her yıl kütüphane haftası telaşı ocak ayından başlar mart ayının son haftasında zirveye ulaşır. Biz de bu yıl festival havasında bir kütüphane haftası planlıyorduk. Ancak işler planladığımız gibi gitmedi. O yüzden tatlı telaşımızı ve heyecanımızı bir kenara bıraktık.

Maalesef şubat ayında dünyanın görüp görebileceği en ağır felaketleri yaşadık. On binlerce yurttaşımızı kaybettik. Evler, okullar, fabrikalar yıkıldı. Yuvalar dağıldı. Bu nedenle öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremlerde ve geçen hafta yaşadığımız sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. 

Biz dünyanın en güçlü milletiyiz. Geçmişte çok büyük badireler atlattık. İnanıyorum ki yüce milletimiz bu felaketlerinde altından kısa zamanda kalkacaktır. 

Sevgili konuklar bildiğiniz gibi İslam aleminin kutlu günlerini yani Ramazan ayını idrak ediyoruz. Ramazan ayının başta Türk milleti olmak üzere İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.  

Konuşmanın başında festival gibi bir kütüphane haftası planladığımızı söylemiştim. Fakat yaşadığımız felaketlerden sonra bakanlığımız kutlama etkinliklerinin yapılmayacağını duyurdu. Ancak kütüphaneler yaptıkları rutin etkinlikleri yine de yapma kararı aldılar. Biz de her yıl yaptığımız üzere en azından en çok ödünç alan okuyucularımıza ödüllerini vererek sembolik de olsa kütüphane haftası geleneklerimizi sürdürmek istedik. Çünkü medeni bir toplumun yolunun okumaktan geçtiğini biliyoruz. Toplumların başına felaketler gelir. Ancak felaketlerden ne şekilde etkileneceğiniz sizin eğitim düzeyinize göre değişir. 

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile kütüphanemizin ev sahipliğinde düzenlediğimiz satranç turnuvalarına ek olarak bir de kütüphane haftası satranç turnuvası düzenledik. Bugün birazdan dereceye giren sporcularımızın da ödüllerini vereceğiz. Ödül alacak olan tüm okuyucu ve sporcularımızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Hafta etkinlikleri yarın öğlen 12.30-13.00 saatleri arasında Bedesten Alanında yapılacak olan 81 ilde kitap okuyoruz etkinliği ile devam edecek. Perşembe günü ise Serhat Kız Öğrenci Yurdunda depremzede çocuklarımız ile birlikte olacağız.” Dedi.

kars’ta-59.-kutuphane-haftasi-cesitli-etkinliklerle-kutlaniyor-(1).jpegkars’ta-59.-kutuphane-haftasi-cesitli-etkinliklerle-kutlaniyor-(2).jpegkars’ta-59.-kutuphane-haftasi-cesitli-etkinliklerle-kutlaniyor-(3).jpegkars’ta-59.-kutuphane-haftasi-cesitli-etkinliklerle-kutlaniyor-(4).jpegkars’ta-59.-kutuphane-haftasi-cesitli-etkinliklerle-kutlaniyor-(5).jpegkars’ta-59.-kutuphane-haftasi-cesitli-etkinliklerle-kutlaniyor-(6).jpegkars’ta-59.-kutuphane-haftasi-cesitli-etkinliklerle-kutlaniyor-(7).jpeg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber