Kars'ta 54 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Kars'ta 54 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Kars İl Özel İdaresi ekipleri, kentte etkili olan kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle yolda kalan vatandaşların imdadına yetişerek köy yollarını açıyor.

Kentte gece saatlerinde etkili olan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Kar yağışıyla birlikte etkili olan yoğun tipi sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde 1, Akyaka'da 3, Arpaçay'da 6, Sarıkamış'ta 38, Susuz'da 6 köy yolu olmak üzere 54 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Özel İdare ekipler köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Merkeze bağlı Tekneli ile Borluk köyü yollarında kalan sürücülerin imdadına Kars İl Özel İdaresi ekipleri yetişti. Ekipler tarafından açılan yollar tipi nedeniyle bazı alanlar tekrar kapandı. Bazı sürücüler ilerlemekte güçlü çekerken bazıları ise mahsur kaldı.

Yolda kalan araçlar kurtaran ekipleri dikkatli olamaları konusunda da sürücüleri uyardı.

Kars-Digor Karayolunda da yoğun tipi etkili olurken bazı araçlar buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak devrildi.

Tekneli Köyü Muhtarı Mehmet Şan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolları açan ekiplere teşekkür ederek, "Şu anda hiç bir köy şikayetçi değil, köy yollarımızı sürekli açıyorlar. İl Özel İdaresi ekipleri her zaman yollarda çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber