Kars'ta 37 Polis Gözaltına Alındı, 4 Firari

Kars'ta 37 Polis Gözaltına Alındı, 4 Firari

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında Kars'ta 41 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı çıkarılan polislerden 37'si gözaltına alındı, 4'ünün yakal

 Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında Kars’ta 41 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı çıkarılan polislerden 37’si gözaltına alındı, 4’ünün yakalama çalışmaları ise sürüyor.

KHK’lar ile devlet memurluğundan çıkartılan (3) 4.Sınıf Emniyet Müdürü, (3) Emniyet Amiri, (10) Komiser, (25) Polis Memuru olmak üzere toplam (41) eski emniyet personeline yönelik FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerinin kendi aralarında kriptolu iletişimde kullanmış oldukları BYLOCK isimli programı kullandıkları gerekçesi ile verilen gözaltı kararlarına istinaden;

01.02.2017 tarihinde Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kars merkezli ve eş zamanlı olarak Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Osmaniye, Tekirdağ ve Zonguldak olmak üzere 15 ilde ilde yapılan operasyon sonucunda (37) şüpheli gözaltına alınmış, firari (4) şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Gözaltına alınan şahıslardan (36) şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kars C.Başsavcılığına sevk edilirken, (35) şüpheli tutuklandı. (1) şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, (1) şüpheli şahsın ise gözaltı işlemleri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber