Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı!

Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı!

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler ve törenle kutlanıyor.

Kars Valiliği Koordinasyonunda Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilecek olan kutlama programı kapsamında Vali Rahmi Doğan, 14. Mkz. Piy. Tug. Gen Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Atatürk Anıtına çelenk sunacak. Ardından da saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekilecek.

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın halkın bayramını kutlamasının ardından, günün anlam ve önemine dair bir öğretmen konuşma yapacak ve öğrenciler 30 Ağustos ve Zafer Bayramı konulu şiirler okuyacak. Buradaki tören resmi geçit töreni ile son bulacak.

Törenlere Garnizon Şehitliğinde devam edilecek

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri daha sonra Kars Garnizon Şehitliğinde devam edecek. Burada da protokol sırasına göre Vali Rahmi Doğan, 14. Mkz. Piy. Tug. Gen Özgür Nuhut ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Atatürk Anıtına çelenk sunacak. Ardından da saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekilecek.

Daha sonrada Vali Rahmi Doğan şehitlik özel defterine duygularını aktaracak. Ardında da Garnizon Şehitliği içerisindeki Şehitlik Müzesi gezilerek, tüm şehitler için Kuranı Kerim ve dualar okunacak. Anma programı burada bulunan şehit mezarlarına karanfiller bırakılması ile son bulacak.

30 AĞUSTOS ZAFERİ’NİN 96’NCI YILDÖNÜMÜNÜ MİLLETÇE BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE KUTLUYORUZ

Öte yandan Kars Valisi Rahmi Doğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 96’ncı yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Vali Doğan mesajında: “30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce Milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir zaferdir.

Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlayarak bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gücünü aziz milletinden alan, demokratik ve çağdaş bir hukuk devleti olarak dünya devletleri arasında seçkin yerini almıştır.

Bilinmelidir ki, dün Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, İstiklal Harbinde ve 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelen hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan, ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.” Dedi.

2616_20180829211616.jpg2616_20180829211633.jpg2616_20180829211621.jpgbugun-zaferin-96-ici-yili-kutlu-olsun-4.jpg

30 Ağustos Zafer Bayramı Sarıkamış’ta törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Sarıkamış'ta düzenlenen törenle kutlandı. 
Sarıkamış Hükümet Konağı başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve protokol üyelerinin tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. 
Törene, Protokol, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

aw479158_01.jpgaw479158_02.jpgaw479158_04.jpgaw479158_05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber