Kars'ta 3 Suriyeli Minik Yusuf'un Gözünü Oydu

Kars'ta 3 Suriyeli Minik Yusuf'un Gözünü Oydu

Kars'ta su almaya gittiği çeşmede Suriye uyruklu iki çocuk tarafından çubuk batırılan sağ gözünü kaybeden Yusuf Aktaş (11) görebilmek için yardım istiyor.

Merkez Bülbül Mahallesi'nde bir yıl önce meydana gelen olayda su almak için çeşmeye giden Gülay-Erkan Aktaş çiftinin oğlu Yusuf, su sıçraması sebebiyle Suriyeli 3 çocukla su sıçraması yüzünden tartışma yaşandı. Bu sırada iddiaya göre 2 Suriyeli kollarından tuttu diğeri de elindeki çubuğu Yusuf'un sağ gözüne batırdı. Yusuf kanlar içinde yere yığılırken kavga ettiği Suriyeli çocuklar olay yerinden kaçtı. Ailesi tarafından hemen Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Yusuf'un gözünün çıktığı belirlendi. Sağ gözünü tamamen kaybeden Yusuf için 'Bir Oyuncak da Sen Ver' sosyal medya oluşumu yöneticisi Taner Güneş devreye girdi. Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl'ün de desteğiyle İstanbul’a götürülen Yusuf’a özel bir hastanede operasyon yapılarak gözünün dış görünümü düzeltilerek misket takıldı. Sağ gözündeki hasarın sol gözüne sıçramasının da önüne geçilmek için ameliyat edilen Yusuf, daha sonra Kars’a gönderildi.

Kars Kasım Kurşunoğlu Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Yusuf'un hayali göz doktoru olmak. Eğitim-öğretimini başarıyla sürdüren Yusuf, rahatsızlığının diğer gözüne sıçramaması tedavi edilmesini istedi. Göz nakli ya da görmeyen gözüne cam göz takılmasını isteyen Yusuf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Yusuf, "Ben bir gün suya giderken orada Suriyeli 3 kardeş bekliyorlardı. Beni ikisi arkamdan tuttu bir tanesi de önden gözüme çubuğu sokup çıkarttı. Ayaklarına biraz su değdi diye beni tutup böyle yaptılar. Sonra baktım gözüm elimin içine düştü. Suriyeliler daha sonra kaçtılar. Ben biraz yürüdüm sonra bir abla geldi beni evime kadar götürdü. Orada da bayılmışım kendime geldiğimde hastanedeydim. Gözümden yaş yerine kan akınca çok korktum. Tek istediğim şey gözümün görmesi. Bir yıldır sağ gözümle hiçbir şeyi göremiyorum. Sadece gözümün olmasını istiyorum, sadece ve sadece bir göz. Göz nakli olabilir eğer o da olmazsa  cam göz olabilir. Ama ne olur benim gözüme iyi baksınlar. Gözümün tedavisini istiyorum. Arkadaşlarımın beni dışlamasına çok içerleniyorum. Dayanamıyorum artık. Sayın Cumhurbaşkanımızdan sadece bir göz istiyorum" diye konuştu.

İnşaat işçisi baba Erkan Aktaş (33), "Suriyeli bir çocuk oğlumun gözüne sopayı sokup çıkardı. Oğlum sağ gözünü tamamen kaybetti. Devletimizden, sayın Cumhurbaşkanımızdan destek istiyorum. Oğlumun daha ileri teknikli hastanede tedavisinin yapılmasını istiyorum. Çocuğum okulunda çok başarılı bir çocuk. Sadece sağlığına kavuşmasını istiyorum. Sağ gözünden sol gözüne iltihap alıyordu. Sağ olsun Yavuz Bingöl ve Taner Güneş yardımcı oldular. Ameliyatla gözünü aldırıp misket taktılar. Şu anda da gözü birkaç gün temizlenmediğinde iltihap topluyor. Misketi yuvadan çıkarıp temizleyip yerine takıyoruz. Eğilip katlığında ağlayarak gelip başının döndüğünü söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan çocuğum için göz nakli istiyorum" dedi.

Anne Gülay Aktaş (28) ise "Sayın Cumhurbaşkanımıza, hayırseverlere sesleniyorum; çocuğuma göz nakli veya doktorlar söylemişti cam göz varmış ondan istiyorum. Çocuğumun bu acı durumuna el atılmasını istiyorum. Suriyeliler çocuğumu hayatını kararttı. Devletimizden çocuğuma sahiplenilmesini istiyorum" çağrısında bulundu.

Kaynak; Bedir Altınok, Kafkas Haber ajansı 

karsta-3-suriyeli-minik-yusufun-gozunu-oydu-(1).jpgkarsta-3-suriyeli-minik-yusufun-gozunu-oydu-(2).jpgkarsta-3-suriyeli-minik-yusufun-gozunu-oydu-(3).jpgkarsta-3-suriyeli-minik-yusufun-gozunu-oydu-(4).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Kars Haber