Kars'ta 3 şehit yakını 1 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası'

Kars'ta 3 şehit yakını 1 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası'

Kars Valisi Rahmi Doğan, kentte yaşayan 3 şehit yakını ve 1 gaziye ‘Devlet Ödünç Madalyası’ verdi.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Şehitler ve Gazi’nin biyografisinin okunmasının ardından konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, “Şehitlik mertebesi dinimizde ve töremizde önemli yer tutan, bir mertebedir. Vatan sağ olsun, ezan susmasın, bayrak inmesin sloganıyla yola çıkan bu yiğitler, bu millet için, bu topraklar için canlarını seve seve feda ettiler. Gözlerini kıpmadan bu mücadeleye giriştiler ve şehitlik mertebesine ulaştılar. İç Güvenlik Harekatı çok yakınen bildiğim, bazı aşamalarında görev aldığım, fiilen bulunduğum bir aşama, bugüne şöyle bir dönersek bazı il ve ilçelerimizde bir takım çukurlar kazılmış, bir taraftan mahalleler girilmez hale gelmiş. Ve adeta oralar EYP’lerle, mayınlarla döşenmiş ve kurtarılmış bölge mahiyetindeydi. Bu aşamada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapması gereken bir şey vardı. O da yapıldı” dedi.
Doğan, “Bu mücadeleler esnasında şehitler verdik. Biz yıllardan beri bu vatanı toprak yapabilmek için şehitler veriyoruz. Bu milletin evlatları bu topraklar için yaşıyor. Ve bu toprakların ilelebet vatan olabilmesi içinde canlarını seve seve veriyorlar. Bugünlerde yine ülkemizin Güney sınırlarında bir takım karışıklıklar, bir takım düzensizlikler ve ülkemize yönelik bir takım planlar, bir takım mekanizmalar çalışmaya başladı. Yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusu, bu milletin çocukları, bir harekata hazırlanıyor. Ben şimdiden o yiğit evlatlarımıza, o çocuklarımıza Allah’tan yardım diliyorum. Kazasız, belasız bir şekilde inşallah oradaki vazifelerini tamamlayıp tekrar evlerine, analarına, babalarının yanlarına, eşlerinin çocuklarının yanlarına dönmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Devlet Ödünç Madalyaları şehitlerin yakınlarına ve gaziye verildi. Program bir de günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardına sona erdi.
Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali Rahmi Doğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkan Vekili Turan Uysal, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Şehit ve gazi aileleri yakınları kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

aw283089_08.jpgaw283089_07.jpgaw283089_09.jpgaw283089_02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber