Kars’ta 3 Hayvana Benzeyen Arap Tavşanı Görüntülendi

Kars’ta 3 Hayvana Benzeyen Arap Tavşanı Görüntülendi

Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve çok nadir olarak görüntülenen arap tavşanı, Kars’ın Digor ilçesine bağlı Varlı Köyünde cep telefonu ile kayıt altına alındı.

Tacettin DURMUŞ

Sadece gece saatlerinde avlanmak için ortaya çıktığı bilinen arap tavşanı, Varlı Köyünde Onur Ömer Dara tarafından görüntülendi. Dara, köyünde uzun uğraş sonucu cep telefonuyla arap tavşanının 2 kare fotoğrafını çektiğini belirterek, Kars’ın Digor ilçesinin bitki ve hayvan sayısı ve çeşitliliği bakımından oldukça zengin olduğuna dikkat çekti.

Arap tavşanının, eski hali ile Kars - Iğdır kara yolu üzerinde sık görüldüğünü de belirten Dara, karayolunun çift şeritli hale getirilmesinin ardından bu hayvana rastlamanın imkansız hale geldiğine de dikkat çekti.

Öte yandan tavşan, fare ve kanguruya benzeyen arap tavşanı, Kars ve çevresinde özellikle Digor ilçesinde görülebiliyor. Özellikle arıcıların korkulu rüyası olan arap tavşanı geceleri kuyruklarını ve arka ayaklarını yere vurarak avlandıkları için çıkardıkları yüksek sesler nedeniyle geceleri arılarının yanında kalan kovan sahiplerini korkutmaları ile de biliniyor. Bazı arıcılar, arap tavşanlarının kuyruklarını ve ayaklarını sert bir şekilde yere vurarak 2 – 3 metre uzağa zıpladıklarını söylüyor. Kanguru gibi zıplayarak yürüyen arap tavşanı ayaklarıyla kanguruya, kulaklarıyla tavşana, gövdesinin diğer tarafları ile de fareye benziyor.

karsta-3-hayvana-benzeyen-arap-tavsani-goruntulendi-1.jpg

karsta-3-hayvana-benzeyen-arap-tavsani-goruntulendi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Digor