Kars´ta 213 kişiye 6 milyon 390 bin TL destek ödemesi yapıldı

Kars´ta 213 kişiye 6 milyon 390 bin TL destek ödemesi yapıldı

Genç Çiftçi Projesi´nden Hibe Desteğine Hak Kazanan genç çiftçilere, hayvanlarının dağıtımı son buldu.

Genç Çiftçi Projesi'nden Hibe Desteğine Hak Kazanan genç çiftçilere, hayvanlarının dağıtımı son buldu.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında kırsal alanda tarımı geliştirmek kırsalda yaşayan nüfusun gelir düzeyini artırmak alternatif gelir kaynakları oluşturmak amacıyla 30.000 TL desteklemede bulunuldu. Projeye Kars genelinde 15.105 Kişi başvuru yapmış olup, 12.131 onaylanan projeden 213 Kişi desteklemeden faydalanmaya hak kazandı. Desteklenen 213 kişiye 6.390.000 TL desteklemesi ödemesi yapıldı.

213 hak kazanan genç çiftçiden 107 tanesi Büyükbaş hayvancılık, 55 tanesi Küçükbaş Hayvancılık, 30 tanesi Arıcılık, 2 tanesi Fide Yetiştiriciliği, 3 tanesi Kapama Bahçesi, 1 tanesi Tıbbı ve Aromatik Bitkiler, 2 tanesi Örtüaltı Yetiştiriciliği, 13 tanesi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği alanlarında desteklemeye hak kazandı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün: "Bugün Proje kapsamında son 18 kişiye küçükbaş hayvan (40’ar adetten 720 tane morkaraman) dağıtılarak proje tamamlandığını. Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerimizin üretimlerinin her aşaması kontrol altında olacağını belirtti. Genç Çiftçi Hibe Sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen alımlar, amacı ve ödemenin yapılmasından sonra iki yıl süre ile devamlılık etmesi gerektiğini, projenin hayvan ve malzeme teminin sonlandırılmış olduğunu, bu aşamadan sonra hibe verilen işletmelerin yılda iki kez ziyaret edilerek projeye uygun devam edilip edilmediği kontrol edileceğini belirtti. Eğer uygun değilse 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında destek, faizi ile birlikte geri alınacağını ve projenin Kars hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber