Kars'ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Kars'ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 100. Yılında Kars’ta coşkuyla kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelenginin konulmasıyla başladı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever arkadaşlarının, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 100. yıl dönümün haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 
Gürsel Polat, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 100. yıl dönümü, büyük bir anlam ve öneme sahip olan bu günde, Türk milletinin var olma mücadelesi açısında büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturur. Milli birliğimize yönelen her türlü tehdide karşı, Samsun’a çıkan iradenin sahip olduğu inançtan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Büyük Önder Atatürk’ün bu tarihi Türk gençliğine armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından gençlik adına bir öğrenci konuştu. Ardından Samsun’da yola çıkarak atletler tarafından getirilen temsili Türk Bayrağı Vali Türker Öksüz’e teslim edildi. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dereceye giren başarılı sporcuların madalya ve ödülleri Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut ve Belediye Başkan Vekili Tarkan Altun tarafından verildi. Halk oyunları ve spor gösterisiyle program son buldu. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine, Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Tarkan Altun, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Gürsel Polat, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

aw707513_01.jpgaw707513_02.jpgaw707513_03.jpgaw707513_04.jpgaw707513_05.jpgaw707513_06.jpgaw707513_07.jpg

 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber