Kars’ta 19 Mayıs 100. Yılı Etkinliği

Kars’ta 19 Mayıs 100. Yılı Etkinliği

Kars’ta Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı dolayısıyla program düzenlendi. 

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte, Gazi Kars Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Aybidi, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

Alpaslan Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenlerinin yönetiminde Atatürk konulu oratoryo sahnelediler. Etkinlikte Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Öğrencileri kurtuluş savaşından bir kesit tiyatro sahneledi. Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Irmak Aksu, Atatürk konulu şiir okuduktan sonra, Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin tertip ettikleri konserin ardından, 100. yıl etkinlikleri kapsamında il genelinde düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Fevzi Paşa Ortaokulu öğrencisi Muhammet Can Gündüz, kendi şiirini seslendirdi. 

Kompozisyon dalında Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Havanur Kusuv, Slogan dalında; Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesinden Bahar Merve Boz, Resim dalında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinden Işıl Küreş, Şiir dalında Fevzi Paşa Ortaokulundan Muhammet Can Gündüz, serbest konulu karikatür dalında ise birinci olan Gazi Kars Anadolu Lisesi’nden Şevval Yurul’a ödülleri takdim edildi. Program 100. yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi. 

kars’ta-19-mayis-100.-yili-etkinligi-(1).jpgkars’ta-19-mayis-100.-yili-etkinligi-(2).jpgkars’ta-19-mayis-100.-yili-etkinligi-(3).jpgkars’ta-19-mayis-100.-yili-etkinligi-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber