Kars'ta 15 Temmuz Gecesi Sela Verilmeyen Tek Cami!

Kars'ta 15 Temmuz Gecesi Sela Verilmeyen Tek Cami!

Kars'ta 15 Temmuz Hain FETÖ Darbe girişimi esnasında yaşanan şok olay, darbenin üzerinden tam bir yıl geçmesiyle ortaya çıktı.

Kars'ta 15 Temmuz hain Fetö Darbe teşebbüsünün yaşandığı geceye ilişkin yeni bilgiler ve görüntüler  ortaya çıktı. Karsın manevi önderlerinden olan ve Anadolunun Türkleşmesinde Alperenleriyle birlikte büyük görevler üstlenen Hasan Harakani Hazretlerinin Türbesinin bulunduğu Kars İl Müftülüğü'ne bağlı  Evliya Camii'nin kapısına kilit vurulduğu öğrenildi.

Darbe gecesi Kars'ta özellikle şehir merkezinde olan ve darbe girişiminde bulunan askerlerin yoğun kuşatması altında olan Fethiye Camii ve Merkez Camii'nin darbe girişimi esnasında darbecilerin yapılan tüm müdahalelerine rağmen minarelerinden sela sesleri, İstiklal Marşı ve halkı sokağa davet eden anonslar yapılırken, bu şehrin manevi koruyucusu ve lideri olan Ebul Hasan Harakani Camii'nin kapatılarak kapısına klit vurulması darbenin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen tepkiyle karşılandı.

Sorumluluğu Kars İl Müftülüğü'nde olan Evliya Camii ve Ebul Hasan Harakani Türbesinin 15 Temmuz Darbe gecesi kapısına kilit vurulduğu ana şahitlik edenler ise, o gece sabah namazını kılmak üzere Camiye giden demokrasi için, vatan için, bayrak için, ezan için tankların, silahlı askerlerin karşısına çıkan vatandaşların karılaştıkları bu durum ise gerek manen gerek madden büyük üzüntüye sebep oldu.

Ayrıca bu durumla ilgili olarak Kars İl Müftülüğü herhangi bir açıklama yapmazken sessizliğini korumaya devam ediyor.

karsgüncel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber