Kars'ta 10 Kasım Etkinlikleri

Kars'ta 10 Kasım Etkinlikleri

 Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kars'ta da ebediyete uğurlanışının 78'nci yılında düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı. Atatürk'ü...

 Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kars'ta da ebediyete uğurlanışının 78'nci yılında düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Atatürk'ü anma törenleri ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Çelenklerin konulmasının ardından tüm Yurtta olduğu gibi Kars'ta da, "Tİ" sesi ile birlikte Türkiye'nin kurtarıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ikinci yarsında ise Bayrak yarıya indirildi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Baro Başkanı İbrahim Baştimar, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenlere daha sonra Kültür Müdürlüğü'nde devam edildi. Saygı Duruşu, 10 yıl Nutku banttan dinletilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program Atatürk'ün biyografisinin okunması ve şiirler, Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı, 'Atatürk ve Milli Birlik-Beraberlik' konulu panel, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber