Kars'ta 10 bin 148 aday ter döktü

Kars'ta 10 bin 148 aday ter döktü

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavında Kars'ta 10 bin 148 aday ter döktü.

Kars’ta 10 bin 148 aday ter döktü

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavında Kars’ta 10 bin 148 aday ter döktü.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da bugün yapılan KPSS Ortaöğretim sınavı saat 10.00’da başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınava Kars’ta 10 bin 148 aday katıldı.

Bu sayı ÖSYM'nin Karsta şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yaptığı en büyük sınav niteliği taşıdı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlikleri ile sınava girecekleri okul önlerinde sabahın erken saatlerinde beklemeye başladılar. 120 dakika süren KPSS’de adaylar sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmediler.

Adayların kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulundular. Adaylar, sınav salonuna ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanları kontrol edilerek alındılar. Kars’ta 40 okulda 561 salonda 1200 görevli gözetiminde 10 bin 148 aday sınava girdi. Sınav okullarında 120 polis bina girişlerinde görev alırken bina çevresinde ve bölgesinde de polis ekipleri devriyeler halinde dolaştı.

Sınavın başlamasına dakikalar kala sınava yetişmek için koşuşturan adaylarda güvenlik kontrol noktalarından geçerek sınava girecekleri solana gittiler. (KHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber