Karslı Hacılar Kutsal Topraklara Uğurlandı

Karslı Hacılar Kutsal Topraklara Uğurlandı

Karslı 158 hacı adayı, haç farizasını yerine getirmek üzere Mekke-i Mükerreme'ye ulaşmak üzere yola çıktı.

Tacettin DURMUŞ

Kutsal Haç yolculuğuna çıkan hacılar, Fethiye Camisi bahçesinden uğurlandı. Bu yıl Kars il genelinden hacı olmak için Mekke’ye 158 kişi uğurlandı. Uğurlama sırasında camii bahçesinde duygulu anlar yaşandı. Hacılar Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Müftülük Görevlileri ve aileleri tarafından uğurlandı. Hacılarını kutsal topraklara uğurlayan yakınları gözyaşları dökerek dualar etti. Hacı adayları da yakınlarından helallik alarak otobüslere binerek kutsal topraklara ulaşmak için yola çıktı.

Uğurlama programında Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın birer konuşma gerçekleştirildi.

Kars İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosunca düzenlenen programa Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Müftü Vekili Ramazan Tunç, İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü M. Mesut Altın, il müftülüğü şube müdürleri, müftülük personeli, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, hacı adayları ve aileleri katıldı.

hac-yolculari-kars-1.jpeg

hac-yolculari-kars-2.jpeg

hac-yolculari-kars-3.jpeg

hac-yolculari-kars-4.jpeg

hac-yolculari-kars-5.jpeg

hac-yolculari-kars-6.jpeg

hac-yolculari-kars-7.jpeg

hac-yolculari-kars-9.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber