Karslı Gençler E-Spor İle Buluşuyor

Karslı Gençler E-Spor İle Buluşuyor

Karslı Gençler, E-Spor Desteğiyle Kariyerlerine Yön Veriyor!

Turgut KAYA


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün "Genç İstihdam" teması kapsamında Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen, Kars İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu "Karslı Gençler E-Spor İle Buluşuyor" projesi, planlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Proje Desteği ile uygulanmakta olan "Karslı Gençler E-Spor İle Buluşuyor" projesi, gençlerin e-spor alanında yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için büyük bir fırsat sunuyor. Bu proje ile katılımcılara e-spor dünyasının temel prensiplerini öğretirken, rekabetçi oyunlarda becerilerini artırmaları için gerekli stratejileri sunmayı hedefliyor.
13-22 yaş grubundaki gençlerin başvurabildiği ve son başvuru tarihi Nisan ayı sonu itibariyle 328 başvurunun yapıldığı online eğitimlere, 274 kişi katılmış olup bunlardan da 60 kişi yüz yüzü eğitimlere geçiş yaparak elemelere katılmaya hak kazandı. Eğitimlere devam eden gençler, tamamen ücretsiz olan bu eğitimler sonunda profesyonel oyuncu, yayıncı (caster), profesyonel koç olma fırsatları yakalayacaklar. Profesyonel e-spor oyuncuları ve deneyimli antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerle, gençlerin öğrenme süreci daha verimli ve etkileyici olmaktadır.
Proje ile eğitimlere katılan bölgemizdeki gençlerin de, e-spor dünyasında kendilerine bir yer edinmeleri, profesyonel oyuncularla rekabet etmeleri için gerekli donanıma sahip olmalarının sağlanması ve gençlerin iş ve istihdam açısında potansiyel arz eden e-spor sektörüne umutla bakmaları hedeflenmektedir.

karsli-gencler-e-spor-ile-bulusuyor-2.jpeg

karsli-gencler-e-spor-ile-bulusuyor-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.