Kars'ın Yüzme Havuzunun Suyu Çıktı

Kars'ın Yüzme Havuzunun Suyu Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Kars’ta yaptırılan 500 seyirci kapasiteli Yarı Olimpik Havuz ’un kapısına ilgili firma tarafından kilit...

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Kars’ta yaptırılan 500 seyirci kapasiteli Yarı Olimpik Havuz ’un kapısına ilgili firma tarafından kilit vuruldu.

Yapımı tamamlanan ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne teslim edilmesi beklenen Olimpik Yüzme Havuz su sızdırıyor. Uzun zamandan beri eksiklikleri ilgili firmaca giderilerek teslim edilmesi beklenen havuzun bir çok eksiği bulunuyor. Altından su çıkan havuzun asansör boşluğu suyla doluyor. Dolan su ise yüzme havuzunun sauna ve diğer salonlarını sular altında bırakıyor. Yaklaşık bir yıldır yapımı tamamlanan yüzme havuzunun akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor.

Halitpaşa Mahallesi’nde 5 bin metrekare alanda kurulan, 500 seyirci kapasiteli, yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olan Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Karslıları kara kara düşündürüyor. İlgili firma tarafından dış kapısına kilit vurulan havuz teslim edilmeden kaderiyle baş başa bırakıldı. Devletin milyonlarca lira harcayarak yaptırdığı havuz ilgili firmanın burdum duymazlığı yüzünden kullanıma açılmadan adeta yıkılıyor.
Küçük havuzun su sızdırdığı, büyük havuzun içerisinde bulunan suyun boşaltıldığı ve asansörünün dahi çalıştırılamadığı havuza yetkililer ise sadece bakmakla yetiniyor.
“Karslılar Bakan Arslan’dan destek bekliyor”

Yağımın başlamasıyla birlikte Karslıları heyecanlandıran yarı Olimpik Yüzme Havuzunun ilgili firma tarafından bir türlü eksiklerinin giderilerek teslim edilmesi Karslıları fazlasıyla rahatsız ediyor. Karslılar konudan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, haberinin olmadığını ve Bakan Arslan’ın durumu öğrenmesiyle birlikte havuz konusu kısa sürede çözeceğine inanıyor.
“Yaklaşık 4 milyon TL.’ye mal oldu”

5 bin metrekare alanda kurulan ve 500 seyirci kapasiteli, 4 milyon TL.’ye mal olan Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda, fitnes salonu, soyunma odaları, bilardo salonları, ping pong salonu, tenis salonu, masaj salonu ve sporcu duş odaları bulunuyor.

Öte yandan Olimpik Yüzme Havuzunun yapım işi alan ilgili firmanın havuzun dış kapısına kilit vurarak terk etmesi ve tesislerde görevli bekçi dahi olmaması ise dikkat çekti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber